Recipe Search ResultsΠένες Αραμπιάτα
Ab logo
  • Πένες Αραμπιάτα

Πένες Αραμπιάτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πένες Αραμπιάτα

Ingredients for 1 People

1 People
  • 350 γρ. πένες
  • 6 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκες καυτερές πιπερίτσες της αρεσκείας μας, ψιλοκομμένες (χωρίς τα σπόρια)
  • 5 φλ. φύλλα μαϊντανού
  • “φλούδες” παρμεζάνα, για το σερβίρισμα (τις κόβουμε με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τα λαχανικά)
  • 600 γρ. φρέσκες τομάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια (ή ίση ποσότητα κονκασέ)
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • αλάτι

Start cooking

Βράζουμε τις πένες σε άφθονο, αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις καυτερές πιπερίτσες, το μαϊντανό και το σκόρδο για 1 λεπτό το πολύ, μέχρι το σκόρδο να σκορπίσει το άρωμά του αλλά να μην ροδίσει γιατί θα πικρίσει. Βγάζουμε τα υλικά με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε κατά μέρος.Ρίχνουμε στο τηγάνι με το ελάχιστο αλλά αρωματισμένο ελαιόλαδο τις τομάτες και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση, σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε ξανά στο σκεύος τα υλικά που αφήσαμε κατά μέρος (σκόρδο, πιπερίτσες και μαϊντανό), χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει. Αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα στραγγισμένα ζυμαρικά. Ανακατεύουμε ξανά και σερβίρουμε, μοιράζοντας σε κάθε μερίδα “φλούδες” παρμεζάνας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch,Dinner
All seasons
Main courses
  • Πένες Αραμπιάτα