facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠένες ολικής άλεσης με μανιτάρια, σκόρδο, αρωματικά και γραβιέρα
Ab logo
  • Πένες ολικής άλεσης με μανιτάρια, σκόρδο, αρωματικά και γραβιέρα
Πένες ολικής άλεσης με μανιτάρια, σκόρδο, αρωματικά και γραβιέρα

Πένες ολικής άλεσης με μανιτάρια, σκόρδο, αρωματικά και γραβιέρα

Easy
1'- 30'
0/5
Low

Ingredients forPeople

2 servings
  • 1 πακέτο πένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml κονιάκ ή λευκό κρασί
  • 100 γρ. αγελαδινό γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, ΑΒ Επιλογή, χοντροτριμμένη
  • 1/2 φλ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 1 κ. γ. ξερό θυμάρι
  • 1 πακέτο πένες
  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκια ρίγανη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml κονιάκ ή λευκό κρασί
  • 100 γρ. αγελαδινό γιαούρτι, με χαμηλά λιπαρά
  • 200 γρ. γραβιέρα Αμφιλοχίας, ΑΒ Επιλογή, χοντροτριμμένη
  • 1/2 φλ. μαϊντανός, χοντροκομμένος
  • 1 κ. γ. ξερό θυμάρι

Start cooking

Βάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε ένα μικρό μπολ με ένα ποτήρι νερό για 10-15 λεπτά να μαλακώσουν. Κατόπιν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα στύβουμε λίγο στη χούφτα μας και τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Σουρώνουμε το νερό τους και το κρατάμε. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στις οδηγίες του πακέτου και στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ σε ένα μεγάλο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό που φυλάξαμε από τα μανιτάρια και όταν απορροφάται η πρώτη δόση συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το νερό, ανακατεύοντας, για περίπου 10 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο ανακατεύουμε και όταν αρχίσουν να κολλάνε τα κρεμμύδια περιχύνουμε με το κονιάκ. Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και πριν αρχίσουν να μαλακώνουν και να βγάζουν τα νερά τους προσθέτουμε τις πένες, ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε την ρίγανη, το θυμάρι, το γιαούρτι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, μαϊντανό, την γραβιέρα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρουμε αμέσως Tip Εδώ τα μανιτάρια και το κρεμμύδι δεν σοτάρονται σε ελαιόλαδο. Έτσι αποφεύγουμε να τα «βαρύνουμε», ενώ τους δίνουμε μια ιδιαίτερη νοστιμιά.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 2 servings

  • MANITΑΡΙΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ 30 GR
    This item is no longer available
    7140488
  • Πένες Πάστες Ζυμαρικών 500 gr
    This item is no longer available
    7083951
  • Κρεμμύδια Ξερά Στιφάδου
    This item is temporarily unavailable
    7064224