facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα
Ab logo
  • Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα
Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα

Πέννες με Τόνο, Ντομάτα & Κανέλα

Δύσκολη ημέρα και ψάχνεις ένα νόστιμο, αλλά γρήγορο πιάτο; Ετοίμασε πέννες με τόνο, ντομάτα & κανέλα σε μόλις 15’, με «κάτω από €10» από το #MadewithAB.
Average
1'- 30'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 500 g πέννες ριγέ ολικής άλεσης
  • 300 g τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 400 g τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  • 500 g πέννες ριγέ ολικής άλεσης
  • 300 g τόνος κονσέρβα σε νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 σκελίδες σκόρδο
  • 400 g τοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού τοματοπελτές
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας φρέσκος μαϊντανός ή άνηθος (για το σερβίρισμα)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)

Start cooking

1. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι & τρίβουμε το σκόρδο στον ψιλό τρίφτη. 2. Σε βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο & σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνουμε το σκόρδο και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο. 3. Ρίχνουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 2’.4. Προσθέτουμε το κονκασέ, το ξυλάκι & την σκόνη κανέλας, αλατοπίπερο και βράζουμε την σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 10’.5. Σε βαθιά κατσαρόλα, βράζουμε τις πέννες & τις σουρώνουμε. 6. Στραγγίζουμε τον τόνο καλά και τον προσθέτουμε στο τηγάνι με την σάλτσα. 7. Με μια ξύλινη κουτάλα «σπάμε» τον τόνο για να πάει παντού και ανακατεύουμε ελαφρά. 8. Βράζουμε την σάλτσα με τον τόνο για 4’ και προσθέτουμε τις βρασμένες πέννες. 9. Ανακατεύουμε το φαγητό προσεκτικά και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο και πιπέρι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses