Πέννες με καρύδια και ραντίτσιο
by Βίκυ Σμυρλή
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Romantic Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 400 γρ. πέννες
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό ραντίτσιο κομμένο σε λωρίδες
- 6 κ. σούπας ξύδι βαλσαμικό
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα
- Αλάτι
- Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7147994
This item is no longer available
7231636
7063879
7068197
Load 4 more products
Start cooking
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το ραντίτσιο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει λίγο. Το σβήνετε με το μπαλσάμικο και το κρατάτε ζεστό. Εν τω μεταξύ, βράζετε τις πέννες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνετε. Κρατάτε λίγο από το νερό τους για να αραιώσετε τη σάλτσα αν βγει σφιχτή. Μεταφέρετε τις πέννες σε ζεσταμένη πιατέλα, ρίχνετε από πάνω το σοταρισμένο ραντίτσιο και το ανακατεύετε απαλά για να πάει παντού. Προσθέτετε λίγο από το νερό που κρατήσατε, αν χρειαστεί. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα καρύδια και παρμεζάνα και ανακατεύετε απαλά τις πέννες. Σερβίρετε τις πέννες στα πιάτα και τις πασπαλίζετε με φυλλαράκια μαϊντανού, πιπέρι φρεσκοτριμμένο από τον μύλο και επιπλέον φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, αν σας αρέσει.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7147994
This item is no longer available
7231636
7063879
7068197
Load 4 more products