Recipe Search ResultsΠέστροφα φούρνου με μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα
Ab logo
  • Πέστροφα φούρνου με μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Πέστροφα φούρνου με μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

by FUNKY COOK(http://www.funkycook.gr/)
Υγιεινή, Μεσογειακή συνταγή για ένα ιδιαίτερο ποταμίσιο ψάρι, την πέστροφα, συνοδεία σαλάτας από μαυρομάτικα φασόλια

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πέστροφα φούρνου με μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

Ingredients for 2 People

2 People
  • 2 φέτες κόκκινη πιπεριά ψητή τουρσί (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 1 κρεμμύδι ξερό (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 250 g μαυρομάτικα φασόλια, ΑΒ (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • φρέσκο πιπέρι (για την πέστροφα φούρνου)
  • 3 σκελίδες σκόρδο (για την πέστροφα φούρνου)
  • αλάτι (για την πέστροφα φούρνου)
  • φρέσκο θυμάρι (για την πέστροφα φούρνου)
  • 1 λεμόνι, (για την πέστροφα φούρνου)
  • 5 κλωναράκια μαϊντανός (για την πέστροφα φούρνου)
  • 4 κριθαρένια παξιμαδάκια, πετρόμυλου από την Ασή Γωνιά Κρήτης Η ΑΒ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ (για την πέστροφα φούρνου)
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 1 καρότο, κομμένο στα 2 (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 2 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για την σάλτσα λεμονιού)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για την σάλτσα λεμονιού)
  • αλάτι (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • φρέσκο πιπέρι (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 1 φύλλο δάφνη (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 1 lt νερό (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 5 κλωναράκια σέλινο (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 100 g ελιές, ΑΒ ποικιλίας Καλαμών, ροδέλες (για την σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια)
  • 2 πέστροφες, 1 για κάθε μερίδα (για την πέστροφα φούρνου)
  • 2 λεμόνια – χυμός (για την σάλτσα λεμονιού)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Τουρσί Πιπεριά Ψητή Κόκκινη 350 gr
    This item is no longer available
  • Ελιές Καλαμών 320 gr
    This item is no longer available
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available
  • Start cooking

    1. Σε μια κατσαρόλα με 1lt νερό, βράζουμε τα μαυρομάτικα φασόλια, το φύλλο δάφνης, το καρότο και 5 κλωναράκια σέλινο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια. 2. Παράλληλα, ξεπλένουμε καλά τις πέστροφες (οι οποίες είναι καθαρισμένες από το ιχθυοπωλείο των ΑΒ) και αφαιρούμε υπολείμματα και κόκκαλα. 3. Στο μούλτι πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδο, τα παξιμάδια και 5-6 κλωναράκια από τον μαϊντανό. 4. Γεμίζουμε τις πέστροφες στην κοιλιά με αυτό το μίγμα. 5. Με ένα κοφτερό μαχαίρι τις χαράζουμε και σε κάθε εγκοπή τοποθετούμε μισή φέτα λεμόνι, ενώ πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και αλατοπίπερο. 6. Τυλίγουμε χαλαρά κάθε πέστροφα σε λαδόκολλα και τις ψήνουμε στους 175οC, στις αντιστάσεις, για περίπου 35’ (ανάλογα με το μέγεθος του ψαριού). 7. Συνεχίζουμε με τη σαλάτα, στραγγίζοντας τα φασόλια και αφήνοντάς τα να κρυώσουν. 8. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα και τα φρέσκα κρεμμύδια σε ροδέλες. 9. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα φασόλια και τα υπόλοιπα λαχανικά, προσθέτουμε τις ελιές και καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι. 10. Σε ένα μικρότερο μπολ ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε με σύρμα και προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, σε ροή. 11. Περιχύνουμε τη σαλάτα με τη μισή σάλτσα και κρατάμε την υπόλοιπη για το σερβίρισμα της πέστροφας. 12. Σερβίρουμε τις ζεστές πέστροφες με τη σαλάτα και τη σάλτσα.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Πέστροφα φούρνου με μαυρομάτικα φασόλια σαλάτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Τουρσί Πιπεριά Ψητή Κόκκινη 350 gr
    This item is no longer available
  • Ελιές Καλαμών 320 gr
    This item is no longer available
  • Σέλινο Ελληνικό
    This item is no longer available
  • ΑΒ ΦΑΣΟΛΙΑ ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ 500 GR
    This item is no longer available