Πέστροφες με αμύγδαλα
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 πέστροφες
- 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
- 1 λεμόνι (χυμός)
- Αλάτι
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062495
7103838
7062943
Already in the kitchen
7136110
Load 1 more products
Start cooking
Καθαρίζετε τις πέστροφες και χαράζετε την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές με μαχαίρι. Τις αλείφετε με το καλαμποκέλαιο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Λιώνετε το βούτυρο και τις περιχύνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου, περιχύνοντας τακτικά με το λιωμένο βούτυρο. 5-6 λεπτά πριν ψηθούν εντελώς,ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. Τις συνοδεύετε με πατάτες βραστές, περιχυμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062495
7103838
7062943
Already in the kitchen
7136110
Load 1 more products