facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠέστροφες με αμύγδαλα
Ab logo
  • Πέστροφες με αμύγδαλα
Πέστροφες με αμύγδαλα

Πέστροφες με αμύγδαλα

by Σιμόνη Καφίρη
Easy
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 πέστροφες
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 πέστροφες
  • 200 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα φιλέ, καβουρδισμένα
  • 1 λεμόνι (χυμός)
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Καθαρίζετε τις πέστροφες και χαράζετε την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές με μαχαίρι. Τις αλείφετε με το καλαμποκέλαιο,τις αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε σε πυρίμαχο σκεύος. Λιώνετε το βούτυρο και τις περιχύνετε. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 20 λεπτά περίπου, περιχύνοντας τακτικά με το λιωμένο βούτυρο. 5-6 λεπτά πριν ψηθούν εντελώς,ρίχνετε από πάνω τα αμύγδαλα. Μόλις τις βγάλετε από το φούρνο, τις περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και σερβίρετε αμέσως. Τις συνοδεύετε με πατάτες βραστές, περιχυμένες με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και πασπαλισμένες με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Λεμόνια Εισαγωγής Συσκευασμένα
    This item is temporarily unavailable
    7747741
  • 7103838
  • Αραβοσιτέλαιο  2 Lt
    This item is no longer available
    7062495
  • Already in the kitchen