Recipe Search ResultsΠέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα
Ab logo
  • Πέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα

Πέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα

by #MadeWithAB
Η μόνη τους ομοιότητα με τις κοινές κρέπες είναι το τελικό τους σχήμα. Κατά τα άλλα, το ταπεινό αυτό, πλην πεντανόστιμο, έδεσμα είναι ένας χυλός από νερό, αλεύρι και αλάτι. Από κει και πέρα, οι εναλλακτικές σερβιρίσματος είναι άπειρες, με κυρίαρχη αυτήν που δοκιμάζουμε εδώ με τη μυζήθρα.

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 250 g. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γ. αλάτι
  • 500 ml νερό
  • 60 g. βούτυρο
  • 300 g. μυζήθρα, τριμμένη
  • λίγο ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)

Start cooking

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και το αλάτι και τα δουλεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας χυλός. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τον χυλό στο ψυγείο για 1 ώρα. Βάζουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Με ένα φλιτζανάκι του καφέ ρίχνουμε μικρές ποσότητες από τον χυλό και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές, όπως κάνουμε με τις κρέπες. Καθεμία πέτουλα που τηγανίζουμε τη μεταφέρουμε σε έναν δίσκο, τη μία πάνω απ’ την άλλη πασπαλίζοντας ενδιάμεσα καθεμία με λίγη μυζήθρα, δημιουργώντας έτσι μια «τούρτα» από πιτούλες που ενδιάμεσα έχουν μυζήθρα. Βάζουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και το καίμε μέχρι να μοσχομυρίσει. Ραντίζουμε τις πέτουλες με το καυτό βούτυρο και σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Πέτουλες Μεσσηνίας με μυζήθρα