Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους
by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Average
31'- 60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 8 servings
- 250 g λευκά τυριά ΑΒ Επιλογή (ανθότυρο, μυζήθρα, μανούρι)
- 80 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
- 80 g φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ανάλατα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 5 λεπτά
- 6 φρέσκα δαμάσκηνα, ώριμα, σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μπολάκι κυβάκια από ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
- 2 κλωνάρια φρέσκος βασιλικός, δυόσμος και θυμάρι
- μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κ. γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 3 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
- 200 g μαρμελάδα φρούτα του δάσους (ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα, π.χ. κεράσι, φράουλα, μύρτιλο κ.ά.)
- 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
- 250 g λευκά τυριά ΑΒ Επιλογή (ανθότυρο, μυζήθρα, μανούρι)
- 80 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
- 80 g φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ανάλατα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 5 λεπτά
- 6 φρέσκα δαμάσκηνα, ώριμα, σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 μπολάκι κυβάκια από ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
- 2 κλωνάρια φρέσκος βασιλικός, δυόσμος και θυμάρι
- μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κ. γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 3 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι
- 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
- 200 g μαρμελάδα φρούτα του δάσους (ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα, π.χ. κεράσι, φράουλα, μύρτιλο κ.ά.)