Recipe Search ResultsΠιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους
Ab logo
  • Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Nights with friends
Other
Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους

Ingredients for 8 People

8 People
  • 250 g λευκά τυριά ΑΒ Επιλογή (ανθότυρο, μυζήθρα, μανούρι)
  • 80 g αμύγδαλα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 15 λεπτά
  • 80 g φιστίκια Αιγίνης ψίχα, ανάλατα, καβουρδισμένα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150° C για 5 λεπτά
  • 6 φρέσκα δαμάσκηνα, ώριμα, σφιχτά, χωρίς κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 μπολάκι κυβάκια από ψίχα καρπουζιού, χωρίς κουκούτσια
  • 2 κλωνάρια φρέσκος βασιλικός, δυόσμος και θυμάρι
  • μερικές σταγόνες ελαιόλαδο
  • 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρή πιπερίτσα τσίλι, φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κ. γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 3 κ. σ. βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • 200 g μαρμελάδα φρούτα του δάσους (ή άλλη κόκκινη μαρμελάδα, π.χ. κεράσι, φράουλα, μύρτιλο κ.ά.)
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού

Start cooking

• Τσάτνεϊ: Σε μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και την πιπερίτσα τσίλι για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν. • Σβήνουμε με το βαλσαμικό ξίδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τζίντζερ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. • Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό, ανακατεύουμε και το σερβίρουμε με τα τυριά, αφού κρυώσει καλά. • Σερβίρισμα: Τακτοποιούμε τα τυριά σε μια μεγάλη πιατέλα ή σε ξύλινη τάβλα. Τα σκληρά τυριά τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους, ενώ τα αλοιφωτά τα βάζουμε σε μικρά μπολάκια. • Κοντά τους βάζουμε σε ξεχωριστά πιατάκια τα κυβάκια καρπουζιού και τις φέτες δαμάσκηνου, όλα ραντισμένα με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι. • Πάνω στα φρούτα σκορπίζουμε τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και τα φύλλα από τα μυρωδικά.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
French
Classic
Nights with friends
Dinner
All seasons
Other
  • Πιατέλα λευκών τυριών ΑΒ Επιλογή με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς και τσάτνεϊ από φρούτα του δάσους