facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας
Ab logo
  • Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας
Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

Πικάντικα χορτομπιφτέκια με μάραθο, δυόσμο και πουρέ πατάτας

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Easy
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό λάπαθα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • 4 μέτριες πατάτες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό λάπαθα
  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 ματσάκι μάραθο
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ρακή ή ούζο
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο γλυκάνισο
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέτρια γεμάτο πιπέρι
  • 1,5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι

Start cooking

Πλένετε τα χόρτα πολύ καλά και τα αφήνετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίσουν το νερό τους. Σκεπάστε τα σε βαμβακερές πετσέτες και πιέστε τα ελαφρά με το χέρι σας, ώστε να φύγουν όλα τα υγρά. Ψιλοκόβετε τα χορταρικά σε ένα μεγάλο μπολ, τα αλατίζετε και τα «τρίβετε» με το αλάτι για να «βγάλουν» όλα τους τα υγρά και να αποκτήσουν ένα σκούρο χρώμα. Στραγγίζετε, σφίγγοντάς τα με τις χούφτες σας και τα ρίχνετε σε ένα καθαρό μπολ. Προσθέτετε τον πουρέ πατάτας, τα αβγά, το πιπέρι, το γλυκάνισο, το ελαιόλαδο και τη ρακή ή το ούζο. Ρίχνετε σιγά σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να σφίγγει το μίγμα. Πλάθετε σε μπιφτέκια. Στρώνετε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα, βάζετε μια κουταλιά ελαιόλαδο και τοποθετείτε επάνω τα μπιφτέκια. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου στους 180ºC για 25 - 30 λεπτά. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν το λάδι τους. Σερβίρετε χλιαρούς τους χορτοκεφτέδες, συνοδεύοντάς τους με σκορδαλιά ή με λίγο γιαούρτι.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings