Πικάντικα ψαρομπιφτέκια, νάτσος και κρέμα αβοκάντο
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 20 People
- 500 γρ. λευκά φιλέτα ψαριών, χοντροκομμένα
- 2 πιπεριές τσίλι, ψιλοκομμένες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1,5 κουτ. σούπας καλά κοπανισμένο σουσάμι
- 200 γρ. νάτσος
- 1 ντομάτα, σε μικρά καρέ
- 3 κουτ. σούπας φρέσκος κόλιανδρος
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 κουτ. σούπας κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού ταμπάσκο
- 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 μέτρια ώριμα αβοκάντο
- 4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- πιπέρι
- αλάτι
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1,5 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
Start cooking
Βάζουμε το ψάρι με όλα τα υλικά, εκτός από το κρεμμύδι, στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε, προσέχοντας να μη λιώσουν. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με μεμβράνη και καταψύχουμε για 5 λεπτά. Μετά, πλάθουμε 20 δισκάκια 1,5-2 εκ. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή φωτιά, λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε τα μπιφτεκάκια και τα ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, για λίγα λεπτά. Κρέμα αβοκάντο: Λιώνουμε το αβοκάντο σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέσα το σκόρδο, το ταμπάσκο, τον χυμό, τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι. Σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο. Πριν από το σερβίρισμα, ανακατεύουμε την ντομάτα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και την ενσωματώνουμε στην κρέμα. Απλώνουμε πάνω από τα νάτσος λίγη κρέμα αβοκάντο, προσθέτουμε το μπιφτεκάκι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses