Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι
by Μυρσίνη Λαμπράκη
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Lenten
Side dishes
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα κατά προτίμηση χωρίς φλούδα
- Αλάτι
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (για γαρνιτούρα)
- 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι χονδροκομμένο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
- 4 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
- 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για γαρνιτούρα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7069964
7101795
7064469
7228204
Load 4 more products
Start cooking
Τρίβετε τα βρασμένα ρεβίθια ελαφρώς με το χέρι σας, μέχρι να απομακρυνθούν οι φλούδες τους.Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στο μπλέντερ αδειάζετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πυκνό. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτετε 1-2 κουταλιές ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Τοποθετείτε το χούμους σε μικρά μπολ, στο κέντρο ανοίγετε μια κοιλότητα με την ανάποδη μεριά του κουταλιού και την γεμίζετε με ψημένα κουκουνάρια και σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Side dishes
Shop this recipe
Essential ingredients
7069964
7101795
7064469
7228204
Load 4 more products