Recipe Search ResultsΠικάντικο χούμους με κουκουνάρι
Ab logo
  • Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι

Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten
Side dishes
Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 φλιτζάνια του τσαγιού ρεβίθια, βρασμένα κατά προτίμηση χωρίς φλούδα
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι (για γαρνιτούρα)
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού πιπέρι χονδροκομμένο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κόλιανδρο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλλα
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 4 κουταλιές σούπας χυμόλεμονιού
  • 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού ταχίνι
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για γαρνιτούρα)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Τρίβετε τα βρασμένα ρεβίθια ελαφρώς με το χέρι σας, μέχρι να απομακρυνθούν οι φλούδες τους.Τα ξεπλένετε και τα αφήνετε να στεγνώσουν. Στο μπλέντερ αδειάζετε τα ρεβίθια, το ταχίνι, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Δουλεύετε το μίγμα μέχρι να γίνει ομοιογενές και πυκνό. Αν είναι πολύ πηχτό προσθέτετε 1-2 κουταλιές ζωμό από τα βρασμένα ρεβίθια. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και ροδίζετε ελαφρά τα κουκουνάρια. Τοποθετείτε το χούμους σε μικρά μπολ, στο κέντρο ανοίγετε μια κοιλότητα με την ανάποδη μεριά του κουταλιού και την γεμίζετε με ψημένα κουκουνάρια και σερβίρετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Side dishes
  • Πικάντικο χούμους με κουκουνάρι

Shop this recipe

Essential ingredients