Μουσκεύετε τις φακές για 3-4 λεπτά σε χλιαρό νερό. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να βράσουν σε φρέσκο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης 25-30 λεπτά, σκεπασμένες με καπάκι. Τις στραγγίζετε, πετάτε το φύλλο δάφνης και τις κρατάτε στην άκρη. Μουσκεύετε το μπασμάτι για 20 λεπτά σε αλατισμένο κρύο νερό. Το σουρώνετε, το ξεπλένετε και το βάζετε να βράσει με δύο φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα δύο γαρύφαλλα. Όταν απορροφήσει όλο το νερό του, το κατεβάζετε από την φωτιά και αφαιρείτε τα γαρύφαλλα. Ανακατεύετε με τις φακές για ένα δυο λεπτά. Ρίχνετε και το γιαούρτι και ενσωματώνετε με γρήγορες κινήσεις στο υπόλοιπο μίγμα. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κάρυ και την κανέλα, ανακατεύετε μόλις για ένα λεπτό. Περιχύνετε με το βούτυρο το πιλάφι και σερβίρετε αμέσως με τον μαϊντανό και τα αβγά κομμένα στα τέσσερα.