facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠιλάφι με φακές από την Ινδία
Ab logo
  • Πιλάφι με φακές από την Ινδία
Πιλάφι με φακές από την Ινδία

Πιλάφι με φακές από την Ινδία

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές κόκκινες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ γλυκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αβγά, βρασμένα σφιχτά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φακές κόκκινες
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού σκόνη κάρυ γλυκό
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κουταλιά του γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο αγελαδινό
  • 4 αβγά, βρασμένα σφιχτά

Start cooking

Μουσκεύετε τις φακές για 3-4 λεπτά σε χλιαρό νερό. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε να βράσουν σε φρέσκο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης 25-30 λεπτά, σκεπασμένες με καπάκι. Τις στραγγίζετε, πετάτε το φύλλο δάφνης και τις κρατάτε στην άκρη. Μουσκεύετε το μπασμάτι για 20 λεπτά σε αλατισμένο κρύο νερό. Το σουρώνετε, το ξεπλένετε και το βάζετε να βράσει με δύο φλιτζάνια τσαγιού νερό και τα δύο γαρύφαλλα. Όταν απορροφήσει όλο το νερό του, το κατεβάζετε από την φωτιά και αφαιρείτε τα γαρύφαλλα. Ανακατεύετε με τις φακές για ένα δυο λεπτά. Ρίχνετε και το γιαούρτι και ενσωματώνετε με γρήγορες κινήσεις στο υπόλοιπο μίγμα. Ζεσταίνετε το βούτυρο και ρίχνετε το κάρυ και την κανέλα, ανακατεύετε μόλις για ένα λεπτό. Περιχύνετε με το βούτυρο το πιλάφι και σερβίρετε αμέσως με τον μαϊντανό και τα αβγά κομμένα στα τέσσερα.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Side dishes

Shop recipe for 4 servings

  • 7068814
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • 7064505