Recipe Search ResultsΠιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι
Ab logo
  • Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Main courses
Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 250 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 2 κουταλιές σούπας δυόσμο ή μέντα ψιλοκομμένη
  • Αλάτι
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 1 μεγάλο ρόδι ώριμο
  • 150 γρ. φιδέ
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο βούτυρο και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το ρύζι και το σοτάρουμε μέχρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο. Ρίχνουμε μέσα τρία νεροπότηρα νερό, το σαφράν, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 10-12 λεπτά, μέχρι το ρύζι να απορροφήσει το περισσότερο νερό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα. Bάζουμε μια κουταλιά σούπας βούτυρο και μια κουταλιά σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, τα αφήνουμε να ζεσταθούν καλά και ρίχνουμε μέσα τον ωμό φιδέ. Τον σοτάρουμε μέχρι να σκληρύνει και να χρυσίσει. Τον αποσύρουμε από τη φωτιά, τον σπάμε σε μικρά κομμάτια, τον ρίχνουμε μέσα στο πιλάφι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Ξεσποριάζουμε το ρόδι και ρίχνουμε τους σπόρους μέσα στο πιλάφι. Ανακατεύουμε, βάζουμε το πιλάφι σε μια φόρμα και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Το ξεφορμάρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Lunch
All seasons
Main courses
  • Πιλάφι με σαφραν, τηγανητό φιδέ και ρόδι

Shop this recipe

Essential ingredients