Recipe Search ResultsΠιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο, μανιτάρια και μυρωδικά
Ab logo
  • Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο, μανιτάρια και μυρωδικά

Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο, μανιτάρια και μυρωδικά

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο, μανιτάρια και μυρωδικά

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κολοκύθι, τριμμένο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 40 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν
  • 1 ματσάκι δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
  • 8 πιπεριές στρογγυλές, από διάφορα χρώματα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. άσπρα φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. φαγόπυρο
  • 650 γρ. ζωμός κοτόπουλου

Start cooking

Βάζουμε να βράσει ο ζωμός κοτόπουλου σε μια κατσαρόλα και βράζουμε εκεί το φαγόπυρο, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του (περίπου 15 λεπτά). Το στραγγίζουμε καλά και κρατάμε και τον ζωμό. Πλένουμε και σκουπίζουμε τις πιπεριές. Κόβουμε τα καπάκια τους (τα αφήνουμε στην άκρη) και αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρια. Βάζουμε τις πιπεριές σε ταψάκι, στριμωχτά. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά που θα βγάλουν. Ρίχνουμε το ξερό και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε το σκόρδο, το οποίο σοτάρουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κολοκύθι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, σε πιο χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα αλλά να μείνει ζουμερή. Ρίχνουμε το φυγόπυρο και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά. Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι από τον ζωμό του φαγόπυρου. Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα, κατά τα 3/4, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι, τις σκεπάζουμε με τα καπάκια τους και τα πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και τη γραβιέρα. Τις ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Πιπεριές γεμιστές με φαγόπυρο, μανιτάρια και μυρωδικά