Recipe Search ResultsΠίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο
Ab logo
  • Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο

Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο

by The Foodie Corner - Ελένη Βονισάκου

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
  • 120 γρ. κατίκι Δομοκού
  • 380 γρ. ανθότυρο νωπό
  • 4 αβγό (το 1 για άλειμμα του φύλλου)
  • 100 γρ. λουκάνικο αγριόχοιρου
  • 150 γρ. απάκι Κρήτης, ΑΒ Επιλογή
  • 50 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδος (όχι σε φέτες, σε ολόκληρο κομμάτι)
  • 2 φύλλο ζύμη κουρού ΑΒ (600γρ) για τάρτες και πίτες, ξεπαγωμένα στο ψυγείο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896
  • Start cooking


    1. Βάζουμε μια λαμαρίνα στον φούρνο και τον προθερμαίνουμε καλά στους 180C στις αντιστάσεις (πάνω κάτω). Θέλουμε να ζεσταθεί και η λαμαρίνα.
    2. Κόβουμε τα αλλαντικά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε.
    3. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά. Προσθέτουμε το ανθότυρο, το κατίκι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και βεβαιωνόμαστε πως δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια ανθότυρου.
    4. Προσθέτουμε τα αλλαντικά στο μείγμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά.
    5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί κατάλληλο για το μέγεθος του φύλλου. Απλώνουμε το ένα φύλλο και κόβουμε λίγο τις άκρες αν χρειάζεται (θέλουμε όμως να εξέχουν λίγο οι άκρες πάνω από τα πλαϊνά του ταψιού). Γεμίζουμε με το μίγμα αλλαντικών.
    6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κόβουμε τις άκρες αν χρειάζεται, τις γυρνάμε προς τα μέσα μαζί με τις άκρες του κάτω φύλλου, και τσιμπάμε γύρω γύρω να κολλήσει η ζύμη.
    7. Χτυπάμε το τελευταίο αβγό και με πινέλο απλώνουμε λίγο στη ζύμη προσέχοντας να πάει και στις άκρες.
    8. Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε δυο τρύπες στην επιφάνεια της πίτας να φεύγουν οι υδρατμοί.
    9. Τοποθετούμε το ταψί στη ζεστή λαμαρίνα και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας. Κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέσα. Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει πριν την κόψουμε. Σερβίρεται χλιαρή προς κρύα.

     

    Πηγή:

    THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Easter
    Lunch
    Spring
    Main courses
    • Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896