Πίτα Αλλαντικών με Ανθότυρο
by The Foodie Corner - Ελένη Βονισάκου
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Easter
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 80 γρ. γραβιέρα Κρήτης γλυκιά τριμμένη στον χοντρό τρίφτη
- 120 γρ. κατίκι Δομοκού
- 380 γρ. ανθότυρο νωπό
- 4 αβγό (το 1 για άλειμμα του φύλλου)
- 100 γρ. λουκάνικο αγριόχοιρου
- 150 γρ. απάκι Κρήτης, ΑΒ Επιλογή
- 50 γρ. σαλάμι αέρος Λευκάδος (όχι σε φέτες, σε ολόκληρο κομμάτι)
- 2 φύλλο ζύμη κουρού ΑΒ (600γρ) για τάρτες και πίτες, ξεπαγωμένα στο ψυγείο
Shop this recipe
Essential ingredients
7076575
7128896
7076453
7082725
Load 4 more products
Start cooking
1. Βάζουμε μια λαμαρίνα στον φούρνο και τον προθερμαίνουμε καλά στους 180C στις αντιστάσεις (πάνω κάτω). Θέλουμε να ζεσταθεί και η λαμαρίνα.
2. Κόβουμε τα αλλαντικά σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύουμε.
3. Σε άλλο μεγάλο μπολ χτυπάμε τα 3 αβγά. Προσθέτουμε το ανθότυρο, το κατίκι και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε και βεβαιωνόμαστε πως δεν υπάρχουν μεγάλα κομμάτια ανθότυρου.
4. Προσθέτουμε τα αλλαντικά στο μείγμα τυριού. Ανακατεύουμε καλά.
5. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί κατάλληλο για το μέγεθος του φύλλου. Απλώνουμε το ένα φύλλο και κόβουμε λίγο τις άκρες αν χρειάζεται (θέλουμε όμως να εξέχουν λίγο οι άκρες πάνω από τα πλαϊνά του ταψιού). Γεμίζουμε με το μίγμα αλλαντικών.
6. Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο, κόβουμε τις άκρες αν χρειάζεται, τις γυρνάμε προς τα μέσα μαζί με τις άκρες του κάτω φύλλου, και τσιμπάμε γύρω γύρω να κολλήσει η ζύμη.
7. Χτυπάμε το τελευταίο αβγό και με πινέλο απλώνουμε λίγο στη ζύμη προσέχοντας να πάει και στις άκρες.
8. Με κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε δυο τρύπες στην επιφάνεια της πίτας να φεύγουν οι υδρατμοί.
9. Τοποθετούμε το ταψί στη ζεστή λαμαρίνα και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει όμορφα η πίτα μας. Κλείνουμε τον φούρνο και την αφήνουμε άλλα 5 λεπτά μέσα. Βγάζουμε την πίτα, την αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει πριν την κόψουμε. Σερβίρεται χλιαρή προς κρύα.
THE FOODIE CORNER http://www.thefoodiecorner.gr/
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7076575
7128896
7076453
7082725
Load 4 more products