Recipe Search ResultsΠίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες
Ab logo
  • Πίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες

Πίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Party
Pizza/pie
Πίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού φέτα
  • 2 τομάτες μεγάλες σε ροδέλες
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο
  • 300 γρ. κρέμες γάλακτος χαμηλών λιπαρών
  • 1 αβγά
  • 2 κουταλιές της σούπας γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 10 κομματάκια λουκάνικο, (ανοιγμένα από το εξωτερικό τους και ψιλοκομμένα σαν κιμά)
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7076034
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Start cooking

    Παίρνετε ένα πυρέξ μακρόστενο ή στρογγυλό. Σε μια επίπεδη αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγετε τη σφολιάτα και την μεταφέρετε απαλά να ακουμπήσει στο ταψί και να εφαρμόσει στα τοιχώματα και στην περίμετρο.Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φέτα με το ανθότυρο. Προσθέτετε το αβγό, την κρέμα γάλακτος, τη γραβιέρα και τα κομμάτια από το λουκάνικο. Αδειάζετε το μίγμα μέσα στο φύλλο και γυρίζετε τις άκριες έτσι ώστε να σχηματισθεί ένα ωραίο στεφάνι. Η πίτα μένει ανοιχτή από πάνω. Κόβετε τις τομάτες σε ροδέλες και τις τακτοποιείτε από πάνω, τις πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι. Ψήνετε στους 1800C βαθμούς για 45-50 λεπτά. Σερβίρετε την πίτα χλιαρή.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Party
    Other
    All seasons
    Pizza/pie
    • Πίτα ανοιχτή με ανθότυρο, λουκάνικα και τομάτες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7076034
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671