facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠίτα με φρέσκα φασολάκια
Ab logo
  • Πίτα με φρέσκα φασολάκια
Πίτα με φρέσκα φασολάκια

Πίτα με φρέσκα φασολάκια

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
>60'
5/5
Low

Ingredients forPeople

6 servings
  • 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια χωρίς ίνες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας σόδα αναψυκτικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1/2 κιλό φρέσκα φασολάκια χωρίς ίνες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 4 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο φρέσκο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 αβγά
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας σόδα αναψυκτικό
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζετε τις δύο κουταλιές βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί καλά. Ρίχνετε τα κρεμμύδια και τα «γυρίζετε» μια δύο φορές να ροδίσουν χωρίς να σας καούν, προσθέτετε το σκόρδο, το μαϊντανό και τα φασολάκια. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και ψήνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σε ένα μικρό τετράγωνο ταψί, το οποίο έχετε πριν βουτυρώσει στρώνετε 3 φύλλα, επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους. Ρίχνετε μια ποσότητα από τη γέμιση (φασολάκια), την οποία έχετε σουρώσει εντελώς από τα υγρά της (τη σάλτσα) και την έχετε αφήσει να κρυώσει. Την φτιάχνετε έτσι, ώστε να απλωθεί παντού επάνω στο φύλλο. Πασπαλίζετε με μερικά φρέσκα κρεμμυδάκια και λίγη φρυγανιά. Στρώνετε από πάνω άλλα δύο φύλλα, επίσης βουτυρωμένα μεταξύ τους και συνεχίζετε με την υπόλοιπη γέμιση. Τελειώνετε με 4-5 φύλλα βουτυρωμένα. Χαράζετε τα φύλλα, περνάτε την επιφάνεια με άφθονο βούτυρο. Σε ένα μπολ χτυπάτε τη μια κουταλιά ελαιόλαδο, με το γάλα, τη σόδα και το αβγό, περιχύνετε με αυτό την πίτα και ψήνετε στους 180 °C για 25-30 λεπτά και μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Σερβίρετε την πίτα ζεστή ή χλιαρή.


Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Party
Other
All seasons
Pizza/pie

Shop recipe for 6 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Φρυγανιές Σίτου 250g
    250 gr
    3,92 €/ Kg
    €0,98
    7123726
  • 7127226