facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠίτα με κατσίκι
Ab logo
  • Πίτα με κατσίκι
Πίτα με κατσίκι

Πίτα με κατσίκι

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
>60'
0/5
High

Ingredients forPeople

6 servings
  • 2 χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
  • 1 κιλό κρέας κατσικίσιο από μπούτι χωρίς λίπος
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 4 παξιμάδια κρίθινα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 3 αυγά,χτυπημένα
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοκομμένο
  • 2 χοντρά φύλλα για παραδοσιακές πίτες
  • 1 κιλό κρέας κατσικίσιο από μπούτι χωρίς λίπος
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 4 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού νερό
  • 2 κουταλιές σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες αγελαδινό
  • 4 παξιμάδια κρίθινα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 3 αυγά,χτυπημένα
  • 1 κουταλιά σούπας σουσάμι λευκό
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι μαύρο φρεσκοκομμένο

Start cooking

Πλένετε το κρέας και το βράζετε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό (περίπου 7-8 φλιτζάνια τσαγιού) σε μέτρια φωτιά, έως ότου μαλακώσει πολύ, για περίπου 1 ώρα. Αποσύρετε από τη φωτιά, το αφήνετε να κρυώσει καλά και αφαιρείτε το κόκαλο. Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνετε το μισό βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια αφού τα έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε το κρέας και ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Μόλις αρχίσει να ροδίζει αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Αφήνετε τα υλικά να σιγοβράσουν για 10 λεπτά έως ότου απορροφηθούν τα υγρά. Σπάτε τα παξιμάδια με τα χέρια σας σε πολύ μικρά κομμάτια και μετά τα βάζετε στην κουζινομηχανή και χτυπάτε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτετε στο μίγμα μαζί με το τριμμένο τυρί και τα αβγά αφού τα έχετε χτυπήσει σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170οC στον αέρα.

Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα μικρό μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων. Με ένα πινέλο αλείφετε με λίγο βούτυρο ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί ρηχό που δεν ξεπερνά σε ύψος τα 3-4 εκ. βάθος (τύπου σινί) και στρώνετε στη βάση του το ένα χοντρό φύλλο. Το αλείφετε κι αυτό με λίγο λιωμένο βούτυρο. Αδειάζετε μέσα τη γέμιση και στρώνετε την επιφάνειά της με μια σπάτουλα ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Σκεπάστε τη με το δεύτερο φύλλο, αλείφοντάς το και αυτό με βούτυρο. Χαράσσετε την πίτα σε κομμάτια με ένα μαχαίρι, τη ραντίζετε με το γάλα, πασπαλίζετε με το σουσάμι και την ψήνετε στη μεσαία σχάρα του φούρνου στους 170οC, στον αέρα για 45 λεπτά. Αποσύρετε από τον φούρνο και αφήστε την πίτα να κρυώσει ελαφρώς. Μεταφέρετε τα κομμάτια σε πιάτα και σερβίρετε.

TIP Την ίδια πίτα μπορείτε να τη φτιάξετε και με αρνί. Ακόμα δοκιμάστε τη με το ψητό αρνί σούβλας που περίσσεψε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Dinner
All seasons
Pizza/pie

Shop recipe for 6 servings

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064307
  • Φύλλο Κατεψυγμένο Χωριάτικο 500gr
    This item is no longer available
    7082038
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 L
    1,12 €/ L€1,12
    1,00 €/ L
    €1,00
    7128101