facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠίτα με σταφύλια και κρέμα ανθότυρο
Ab logo
  • Πίτα με σταφύλια και κρέμα ανθότυρο
Πίτα με σταφύλια και κρέμα ανθότυρο

Πίτα με σταφύλια και κρέμα ανθότυρο

by AB FOODSTORIES
>60'
0/5

Ingredients forPeople

8 servings
  • 5 έτοιμα χωριάτικα φύλλα
  • 3 αβγά
  • 200 g γιαούρτι αγελαδινό
  • 500 g νωπό ανθότυρο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 g φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
  • 50 g βούτυρο πρόβειο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 g σταφύλι σταφίδα
  • 5 έτοιμα χωριάτικα φύλλα
  • 3 αβγά
  • 200 g γιαούρτι αγελαδινό
  • 500 g νωπό ανθότυρο
  • 1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 70 g φιστίκια Αιγίνης, κοπανισμένα
  • 50 g βούτυρο πρόβειο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 g σταφύλι σταφίδα

Start cooking

• Σταφύλια: Σε ταψί απλώνουμε σε μονή στρώση τα σταφύλια, τα ραντίζουμε με το μέλι και ψήνουμε στους 170°C για 15 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
• Πίτα: Βουτυρώνουμε το ταψί του φούρνου, απλώνουμε ένα χωριάτικο φύλλο και το ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε, το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάμε σε κομμάτια 3-4 εκ.
• Χτυπάμε τα αβγά με το μίξερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ανθότυρο, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι. Βουτυρώνουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 26 εκ. και βάζουμε μέσα δύο χωριάτικα φύλλα, τσαλακωμένα. Τα βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με τα μισά φιστίκια. Στη μέση των φύλλων βάζουμε ένα τρίτο φύλλο, τσαλακωμένο, και πάνω του αδειάζουμε το μείγμα ανθότυρου. Σκεπάζουμε με το τελευταίο φύλλο, τσαλακωμένο, το βουτυρώνουμε και σκορπίζουμε το υπόλοιπο φιστίκι (κρατάμε λίγο για τη διακόσμηση). Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες των φύλλων, βουτυρώνουμε την επιφάνεια και χαράζουμε το πάνω φύλλο σε καρεδάκια. Σκορπίζουμε το φιστίκι που κρατήσαμε και ψήνουμε στους 170°C για 35-40 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, απλώνουμε στην επιφάνεια τα σταφύλια και το τραγανό φύλλο. Σερβίρουμε αμέσως.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!