Pizza Margherita
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Pizza/pie
Shop this recipe

Ingredients for 2 People
- 1 έτοιμο φύλλο για πίτσα
- 1/2 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ναπολιτάνα
- 2 τομάτες ώριμες, κομμένες σε ροδέλες
- 200 γρ. μοτσαρέλα σκληρή, κομμένη σε ροδέλες
- λίγο ελαιόλαδο
- 5 φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
Shop this recipe
Essential ingredients
7144909
7084616
7063671
7133277
Load 2 more products
Start cooking
Βάζετε την πίτσα μέσα σε ταψάκι αναλώσιμο, ειδικό για ψήσιμο πίτσας ή σε δικό σας ταψί στο ίδιο μέγεθος. Την αφήνετε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και ετοιμάζετε τα υλικά. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180◦C. Απλώνετε με ένα πινέλο τη σάλτσα ναπολιτάνα πάνω στη βάση της πίτσας. Αφήνετε ένα περιθώριο γύρω-γύρω 2 εκατοστά για να ψηθεί και να ροδίσει η ζύμη. Στρώνετε τις φέτες τομάτας και μοτσαρέλας εναλλάξ και με τρόπο που να καλύπτουν κατά ένα μικρό μέρος η μια την άλλη. Ραντίζετε την πίτσα με λίγο ελαιόλαδο και την ψήνετε για 30 λεπτά. Τη βγάζετε από το φούρνο και τη διακοσμείτε με τα φύλλα βασιλικού.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Pizza/pie
Shop this recipe
Essential ingredients
7144909
7084616
7063671
7133277
Load 2 more products