Πολίτικο Εκμέκ κανταϊφι με κρέμα αρωματισμένη με λεμόνι και πασπαλισμένο φιστίκι αιγίνης
by Akis Petretzikis

Hard
>60'
0/5
Medium
Ingredients for
Ingredients 6 servings
- 700 g ζάχαρη(Για το σιρόπι)
- 500 ml νερό(Για το σιρόπι)
- 500 g κανταΐφι(Για τη βάση)
- 125 g βούτυρο (Για τη βάση)
- 1 lt γάλα 3,5% λιπαρά(Για την κρέμα)
- 100 g κορν φλάουρ(Για την κρέμα)
- 200 g ζάχαρη(Για την κρέμα)
- 6 κρόκοι αβγών(Για την κρέμα)
- 2 βανίλιες (ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα λεμονιού)(Για την κρέμα)
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(Για τη σαντιγί)
- 50 g άχνη ζάχαρη(Για τη σαντιγί)
- 100 g βούτυρο παγωμένο(Για την κρέμα)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας(Για τη σαντιγί)
- φιστίκι Αιγίνης σπασμένο (για γαρνίρισμα)(Για τη σαντιγί)
- 700 g ζάχαρη(Για το σιρόπι)
- 500 ml νερό(Για το σιρόπι)
- 500 g κανταΐφι(Για τη βάση)
- 125 g βούτυρο (Για τη βάση)
- 1 lt γάλα 3,5% λιπαρά(Για την κρέμα)
- 100 g κορν φλάουρ(Για την κρέμα)
- 200 g ζάχαρη(Για την κρέμα)
- 6 κρόκοι αβγών(Για την κρέμα)
- 2 βανίλιες (ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα λεμονιού)(Για την κρέμα)
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά(Για τη σαντιγί)
- 50 g άχνη ζάχαρη(Για τη σαντιγί)
- 100 g βούτυρο παγωμένο(Για την κρέμα)
- 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας(Για τη σαντιγί)
- φιστίκι Αιγίνης σπασμένο (για γαρνίρισμα)(Για τη σαντιγί)