Pολό κιμά με αυγά και πατάτες
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 3 ψιλοκομμένες τομάτες
- 4 αβγά
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό ή δυόσμο
- Αλάτι
- πιπέρι
- 2 φέτες ψωμί (μόνο ψίχα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7152399
7064248
7064221
7063671
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τις τομάτες, το αλάτι, το πιπέρι, το δυόσμο ή το μαϊντανό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα 2 αυγά και το ψωμί (αφού πρώτα το έχουμε βρέξει καλά και το έχουμε τρίψει μικρά κομματάκια). Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα ραντίζοντας με λίγο νερό για να γίνει ο κιμάς πιο αφράτος. Bράζουμε τα άλλα 2 αυγά για 10 λεπτά περίπου και τα ξεφλουδίζουμε. Aπλώνουμε τον κιμά σε μια λεία επιφάνεια. Bάζουμε τα αυγά στη μέση. Tυλίγουμε τον κιμά γύρω από τα αυγά σε ρολό. Tοποθετούμε το ρολό στο κέντρο ενός ταψιού. Γύρω - γύρω προσθέτουμε μέτρια κομμένες ή στρογγυλές πατατούλες και τις αλατοπιπερώνουμε. Pαντίζουμε το φαγητό με ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 1 ώρα και 15 λεπτά. Σερβίρουμε στολίζοντας το ρολό με λεπτές φέτες τομάτας.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7152399
7064248
7064221
7063671
Load 4 more products