Καθαρίζετε το σκόρδο από το πράσινο φύτρο του. Χωρίς να στραγγίσετε πολύ καλά τις λιαστές τομάτες από το ελαιόλαδο τους, τις βάζετε στο μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα τα υλικά. Τα πολτοποιείτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές πηχτό μίγμα. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο ακόμα. Διατηρείτε τον πολτό σε αποστειρωμένο γυάλινο βάζο στο ψυγείο για 2 μήνες. Τον σερβίρετε πασπαλισμένο αν θέλετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια.