Πολύχρωμα ταρτάκια μπριάμ
by Τίνα Webb
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Party
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 500 γρ. πατάτες μικρές κομμένες σε λεπτές ροδέλες
- Φρέσκο θυμάρι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- 2 κρεμμύδια μέτρια ψιλοκομμένα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
- 12 κρεμμύδια ξερά, μέτρια, κομμένα σε φέτες
- 4 κολοκυθάκια μέτρια σε ροδέλες
- 1 μελιτζάνα τσακώνικη σε κύβους
- 1 αυγό χτυπημένο ελαφρά
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7064489
7064467
7064221
Load 4 more products
Start cooking
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Καλύπτετε με χαρτί φούρνου 4 φορμάκια για τάρτες (10-12 εκ.). Σκεπάζετε τον πάτο και τα τοιχώματα με τις ροδέλες πατάτας. Αλείφετε με το αυγό και ψήνετε για περίπου 15 λεπτά. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνετε τα υπόλοιπα λαχανικά, πασπαλίζετε με θυμάρι, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε για 5-8 λεπτά. Μοιράζετε τα λαχανικά στις πατατένιες βάσεις και ψήνετε για ακόμα 10-15 λεπτά. Σερβίρετε τις τάρτες με φρέσκο θυμάρι. Tip: Πασπαλίζετε τις τάρτες με λίγο τριμμένο μετσοβόνε ή θρυμματισμένη φέτα για έξτρα γεύση.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Other
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7222810
7064489
7064467
7064221
Load 4 more products