Πολύχρωμες πιπεριές μαριναρισμένες, με βαλσαμικό ξίδι
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. βασιλικό, ξερό
- 2 κ.σ. κρασί λευκό
- 1/2 φλ. ηλιέλαιο
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2 πιπεριές κίτρινες
- 2 πιπεριές πράσινες
- 2 πιπεριές κόκκινες
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
- Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές, τις κόβουμε στη μέση, και αφαιρούμε τους σπόρους και τα λευκά νεύρα. Τις ακουμπάμε σε μια λαμαρίνα, με την κομμένη πλευρά προς
τα κάτω και τις ψήνουμε στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να μαυρίσει η φλούδα τους.
- Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο, τις σκεπάζουμε με υγρή πετσέτα και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Τραβάμε με το χέρι την καμένη φλούδα τους και τις κόβουμε σε λωρίδες.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο, το ξίδι, το ηλιέλαιο, το κρασί, τον βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές στη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά και καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη. Αφήνουμε να μαριναριστούν για όσες περισσότερες ώρες γίνεται. Ιδανικά, τις φτιάχνουμε μια ημέρα πριν τις σερβίρουμε.