facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς
Ab logo
  • Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς
Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς

Πόριτζ με σιμιγδάλι, μέλι Θάσου, μήλο, κανελογαρίφαλα και ξηρούς καρπούς

by AB Food Stories
Easy
1'- 30'
4/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 60 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 ml νερό
  • αλάτι
  • 200 ml γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 60 g μέλι
  • λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 μικρά μήλα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες σουλτανίνες
  • 40 g αμύγδαλα
  • κανέλα
  • 60 g σιμιγδάλι ψιλό
  • 300 ml νερό
  • αλάτι
  • 200 ml γάλα ή χυμός πορτοκαλιού
  • 60 g μέλι
  • λίγο γαρίφαλο σε σκόνη
  • 2 μικρά μήλα
  • 3 κουτ. σούπας σταφίδες σουλτανίνες
  • 40 g αμύγδαλα
  • κανέλα

Start cooking

Ζεσταίνουμε ελαφρά το νερό, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι με λίγο αλάτι και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 13-15 λεπτά, ανακατεύοντας ενδιάμεσα. Όταν μαλακώσει και ρουφήξει το νερό, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το γάλα ή τον χυμό πορτοκαλιού, λίγο γαρίφαλο σε σκόνη, 30 γρ. μέλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε στα μπολ. Από πάνω μοιράζουμε τα μικρά μήλα σε φέτες, τις σταφίδες, τα αμύγδαλα, πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα το μήλο και γαρνίρουμε με το 30 γρ. μέλι.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Breakfast
All seasons
Desserts