Recipe Search ResultsΠορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις
Ab logo
  • Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

by MADEWITHAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Salad
Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις

Ingredients for 8 People

8 People
  • 4 μεσαία παντζάρια
  • 1 κ.σ. ξίδι αρωματικό
  • 3 σαγκουίνια
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού ή λάιμ
  • 1 μικρή μαραθόριζα, λεπτοκομμένη
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • χοντρό αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 4 κλαράκια φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα
  • 4 κλαράκια φρέσκου κόλιανδρου, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. αποξηραμένα κράνμπερις ή φρέσκα

Start cooking

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε τα παντζάρια, τυλίγουμε τα 3 σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, αφαιρούμε τη φλούδα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και το ξίδι. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια το ωμό παντζάρι και το βάζουμε σε μπολ με 1 κ.σ. από το λεμόνι και λίγο αλάτι. • Καθαρίζουμε τα σαγκουίνια και τα κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και βγάζουμε τα φιλέτα τους. Ό,τι ζουμιά στάζουν τα ρίχνουμε στα παντζάρια. • Ρίχνουμε στα πορτοκάλια και στα σαγκουίνια τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. • Στήνουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σε στρώσεις, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μυρωδικά και τα κράνμπερις και γαρνίρουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Lunch
Winter
Salad
  • Πορτοκαλένια σαλάτα με μαραθόριζα, παντζάρι και κράνμπερις