Καρυδόπιτα
Average, >60'
Ανακατεύετε σε μπολ την κανέλα και τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ή πυρέξ.
Βουτυρώνετε ένα- ένα τα μισά φύλλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη.
Τα σουρώνετε πλισέ (σαν ακορντεόν) και τα στρώνετε πλάι-πλάι στο σκεύος. Τα ψήνετε για 10 με 15 λεπτά σε φούρνο με αέρα, στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτετε το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.
Προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτετε το λικέρ.
Κόβετε σε μικρά κομ- μάτια (ροδέλες) τα υπόλοι- πα φύλλα με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. Τα ρίχνετε στο μίγμα και τα ανακατεύετε
Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα στο πυρέξ με το μίγμα και ψήνετε την πορτοκαλόπιτα στους 180ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.
Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 8 –10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Περι- χύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.