facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠορτοκαλόπιτα με φύλλα
Ab logo
  • Πορτοκαλόπιτα με φύλλα
Πορτοκαλόπιτα με φύλλα

Πορτοκαλόπιτα με φύλλα

by Τίνα Webb
Average
>60'
3/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1,5 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ Cointreau
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 (χυμός) (για το σιρόπι) πορτοκάλια
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)
  • 1 (ξύσμα) (για το σιρόπι) πορτοκάλι
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • 5 αβγά
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σησαμέλαιο ή σπορέλαιο
  • 1,5 φλιτζάνια γιαούρτι
  • 2 πορτοκάλι (ξύσμα)
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ Cointreau
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (για το σιρόπι)
  • 2 (χυμός) (για το σιρόπι) πορτοκάλια
  • 1,5 φλιτζάνια τσαγιού νερό (για το σιρόπι)

Start cooking

Ανακατεύετε σε μπολ την κανέλα και τις 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη. Αλείφετε με βούτυρο ένα ταψί ή πυρέξ.

Βουτυρώνετε ένα- ένα τα μισά φύλλα και τα πασπαλίζετε με κανέλα και ζάχαρη.

Τα σουρώνετε πλισέ (σαν ακορντεόν) και τα στρώνετε πλάι-πλάι στο σκεύος. Τα ψήνετε για 10 με 15 λεπτά σε φούρνο με αέρα, στους 180ºC μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τη ζάχαρη στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτετε το ξύσμα, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά.

Προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι ανακατεύοντας. Τέλος, προσθέτετε το λικέρ.

Κόβετε σε μικρά κομ- μάτια (ροδέλες) τα υπόλοι- πα φύλλα με ένα μαχαίρι ή ψαλίδι. Τα ρίχνετε στο μίγμα και τα ανακατεύετε

Περιχύνετε τα ψημένα φύλλα στο πυρέξ με το μίγμα και ψήνετε την πορτοκαλόπιτα στους 180ºC στον αέρα για 30 λεπτά περίπου. Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει.

Βάζετε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και βράζετε σε μέτρια φωτιά 8 –10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Περι- χύνετε το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Desserts

Shop recipe for 4 servings

  • Πορτοκάλια Μέρλιν Χυμού Ελληνικά Συσκευασμένα
    Super Price 0.79€
    ~2 Kg
    0,82€/kg€1,64
    0,79 €/kg
    ~€1,58
    7126679
  • 7065689
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
    7070127