facebook-pixel
Recipe Search ResultsΠουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι
Ab logo
  • Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι
Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι

Πουγκιά με μοσχάρι και λαχανικά με φρέσκο τσάτνεϊ κόλιανδρου και μέλι

by Εύα Μονοχάρη
Average
>60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 350 g φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 150 g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 300 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 100 g λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο κάρυ, σκόνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 100 ml χυμός ανανά
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 50 ml επιπλέον ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
  • 50 g φύλλα κόλιανδρου (για το τσάτνεϊ)
  • 6 φύλλο δυόσμου (για το τσάτνεϊ)
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο (για το τσάτνεϊ)
  • 40 ml ελαιόλαδο (για το τσάτνεϊ)
  • 1 κ.γ. μέλι (για το τσάτνεϊ)
  • 1 κ.γ. μηλόξυδο (για το τσάτνεϊ)
  • 1 λάιμ (για το τσάτνεϊ)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για το τσάτνεϊ)
  • αλάτι (για το τσάτνεϊ)
  • 6 φύλλο κρούστας
  • 350 g φιλέτο μοσχάρι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 150 g μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 300 g πολύχρωμες πιπεριές, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 100 g λευκό λάχανο, ψιλοκομμένο
  • 1 ξινόμηλο, τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. κίτρινο κάρυ, σκόνη
  • 1 κ.σ. αλεύρι
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 100 ml χυμός ανανά
  • 40 ml ελαιόλαδο

Start cooking

• Πουγκιά: 1. Πασπαλίζουμε το μοσχάρι με το αλεύρι, τινάζουμε καλά ώστε να φύγει το περιττό και το σοτάρουμε σ’ ένα τηγάνι μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρώμα. 2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το πράσο, το τζίντζερ και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 5’. 3. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το ξινόμηλο, το λάχανο, αλάτι, πιπέρι, το κάρυ, τον χυμό ανανά και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να «στεγνώσουν» τα υγρά και αποσύρουμε. 4. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, κόβουμε το κάθε φύλλο σε 4 κομμάτια, σε σχήμα σταυρού. 5. Παίρνουμε τα δύο κομμάτια από κάθε φύλλο, και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, αλείφουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε μια μεγάλη κουταλιά γέμιση στη μέση. 6. Κλείνουμε σε πουγκιά πιέζοντας τις άκρες, τις οποίες «βρέχουμε» με λίγο νερό, τέλος τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και εξωτερικά. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα φύλλα. 7. Τοποθετούμε τα πουγκιά σε ταψί, το οποίο έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί, και ψήνουμε για περίπου 15-20’ στους 175οC. • Τσάτνεϊ: Στο μπλέντερ πολτοποιούμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ψιλοκομμένο μείγμα. Σερβίρουμε τα πουγκιά με το τσάτνεϊ και απολαμβάνουμε. • Tips: Αν μας αρέσουν τα πικάντικα προσθέτουμε στο τσάτνεϊ 1 μικρό τσίλι

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Valentine's Day
Dinner
Winter
Main courses