Πράσα κρασάτα με πράσινες ελιές και κάστανα
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Romantic Meal
Salad
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά πράσα
- Αλάτι
- 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 1 κουταλιά της σούπας ξίδι
- 15 κάστανα ψημένα και ξεφλουδισμένο
- 10 μεγάλες πράσινες ελιές χαραγμένες
- 1 μεγάλο μάτσο σέλινο
- 3 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ποτηράκι κόκκινο κρασί (Αγιωργίτικο)
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7063897
7062286
7133410
7064311
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα πράσα. Ψιλοκόβουμε το σέλινο. Τοποθετούμε τα πράσα και το σέλινο με το αλάτι σε σκεπασμένη κατσαρόλα και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να βγάλουν το νερό τους. Πετάμε το πρώτο αυτό νερό και προσθέτουμε το κρασί, το ξίδι, τα καρότα, τις ελιές καλά ξεπλυμένες από την άρμη τους και τα κάστανα. Συμπληρώνουμε με ½ φλιτζάνι νερό και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά περίπου, ώσπου να γίνουν. Όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δυναμώνουμε τη φωτιά και βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή κρύα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Other
All seasons
Salad
Shop this recipe
Essential ingredients
7063897
7062286
7133410
7064311
Load 4 more products