Recipe Search ResultsΠράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές
Ab logo
  • Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Main courses
Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 μέτριες πράσινες πιπεριές
  • Σάλτσα τομάτας έτοιμη ή σπιτική (για το συνοδευτικό)
  • Πιπέρι (Για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας φυλλαράκια κόλιαντρου ή μαϊντανού (για τη γέμιση)
  • 2 ώριμες τομάτες, αποφλοιωμένες κομμένες σε κυβάκια (για τη γέμιση)
  • 80 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 φύλλο δάφνης (για τη γέμιση)
  • 1 μικρό κρεμμύδι (για τη γέμιση)
  • 200 γρ. Φακές (για τη γέμιση)
  • 80 ml ελαιόλαδο για το ψήσιμο
  • 1 φυλλαράκι κόλιαντρου ή μαϊντανού (για διακόσμηση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063729
  • 7064447
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7228204
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671
  • Start cooking

    Βουτάτε τις τομάτες σε νερό που βράζει για 4-5΄. Τις αφήνετε να κρυώσουν, τις αποφλοιώνετε και τις κόβετε σε μικρά κυβάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Βράζετε τις φακές σε νερό με αλάτι, ένα κρεμμύδι και το φύλλο δάφνης. Τις στραγγίζετε σε ένα μπολ. Όσο βράζουν οι φακές ετοιμάζετε τις πιπεριές. Κόβετε από ένα καπάκι στο μέρος που είναι το κοτσάνι, τις ανοίγετε και αφαιρείτε, με προσοχή για να μην σπάσουν, το εσωτερικό και τους σπόρους. Ρίχνετε στο μπολ με τις φακές τα κυβάκια τομάτας, τον κόλιαντρο ή τον μαϊντανό, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο και ανακατεύετε απαλά τη σαλάτα. Γεμίζετε τις πιπεριές με τις φακές και τις βάζετε σε ένα ταψάκι. Ρίχνετε πάνω τους το ελαιόλαδο και τις ψήνετε στον φούρνο για 20-25΄ή μέχρι να βεβαιωθείτε ότι έχουν μαλακώσει. Συγχρόνως ζεσταίνετε μια έτοιμη σάλτσα τομάτας. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα και ένα κλαράκι κανέλας που δένει πολύ με τις αρωματικές φακές. Απλώνετε τη σάλτσα στα πιάτα σαν λιμνούλα και πάνω της σερβίρετε τις πιπεριές. Διακοσμείτε με ένα φυλλαράκι μαϊντανού ή κόλιαντρου και σερβίρετε.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Other
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Πράσινες πιπεριές γεμιστές με φακές

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πιπεριές Πράσινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063729
  • 7064447
  • Κόριανδρος Σκαφάκι  25 gr
    This item is no longer available
    7228204
  • Ντομάτες Τσαμπί Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063671