Recipe Search ResultsΠράσινη σαλάτα με χαλούμι, παντζάρια και πορτοκάλι
Ab logo
  • Πράσινη σαλάτα με χαλούμι, παντζάρια και πορτοκάλι

Πράσινη σαλάτα με χαλούμι, παντζάρια και πορτοκάλι

by Μυρσίνη Λαμπράκη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Romantic Meal,Everyday recipe
Salad
Πράσινη σαλάτα με χαλούμι, παντζάρια και πορτοκάλι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μεγάλη ανάμικτη σαλάτα
  • πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο και σπασμένο φουντούκι
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για το τηγάνισμα)
  • 2 πακέτα των 350γρ. χαλούμι ή ταλαγάνι
  • 5 κουταλιές του τσαγιού ξίδι από λευκό κρασί
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
  • 4 μέτρια πορτοκάλια σε φέτες
  • 350 γρ. βρασμένα παντζάρια κομμένα σε φέτες
  • Αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα παντζάρια, το χυμό από πορτοκάλια και το ξίδι από άσπρο κρασί. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε πολύ καλά. Τα αφήνετε να μαριναριστούν για 20 λεπτά. Προσεκτικά κόβετε κάθε κομμάτι χαλούμι σε 6 κομμάτια, και τα πιπερώνετε και στις δύο πλευρές. Τηγανίζετε το χαλούμι για 1-2 λεπτά για κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό και το τυρί να είναι έτοιμο να λιώσει. Αδειάζετε την πράσινη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μαριναρισμένα παντζάρια μαζί με τα πορτοκάλια και την σάλτσα τους. Ανακατεύετε και μοίραζετε σε έξι πιάτα. Πάνω σε κάθε σαλάτα τοποθετείτε ένα μεγάλο κομμάτι τηγανιτό χαλούμι. Πασπαλίζετε με λίγο φουντούκι και σερβίρετε.

Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal,Everyday recipe
Other
Autumn
Salad
  • Πράσινη σαλάτα με χαλούμι, παντζάρια και πορτοκάλι

Shop this recipe

Essential ingredients