Πράσινη σαλάτα με χρωματιστά ντοματίνια και καπνιστό σολομό
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
4 of 5Classic
Christmas
Salad

Ingredients for 6 People
- 400 γρ. σαλατικά (μαρούλι, αϊσμπεργκ, λάχανο, ραντίτσιο, ρόκα, σπανάκι baby κ.λπ.)
- 1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτά φετάκια
- 100 γρ. καπνιστός σολομός
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 200 ντοματίνια πολύχρωμα (κόκκινα, μαύρα, κίτρινα), ολόκληρα
- 5 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
- 1 κ. γ. θαλασσινό αλάτι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 30 ml χυμό λεμονιού
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 κ. σ. τυρί κρέμα
- αλάτι
- 1 κ. γ. μουστάρδα
Start cooking
Για τα ντοματίνια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ. Βάζουμε τα ντοματίνια σε ένα ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί, τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το θαλασσινό αλάτι. Ψήνουμε τα ντοματίνια για 10 λεπτά ανακινώντας τα 1-2 φορές για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να μισοκρυώσουν.
Βινεγκρέτ: Βάζουμε σε ένα μπολ τη μουστάρδα, το τυρί κρέμα, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα αναμειγνύουμε καλά. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρέμα.
Σαλάτα: Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ρίχνουμε τα σαλατικά, τα ντοματίνια, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Ραντίζουμε με τη μισή βινεγκρέτ και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια. Προσθέτουμε τον σολομό και ραντίζουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ. Σερβίρουμε αμέσως.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Christmas
Lunch,Dinner,Snack,Other
Winter
Salad