Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, ροδάκινα και σάλτσα πορτοκάλι
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 2 κόκκινα ραντίτσιο, τα εξωτερικά φύλλα να πεταχτούν και να κρατήσετε μόνο τις καρδιές
- 2 φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 2 κουταλιές τσαγιού μουστάρδα ντιζόν (για τη σάλτσα)
- 1 μικρό λεμόνι (χυμός) (για τη σάλτσα)
- 2 μεγάλα πορτοκάλια (χυμούς) (για τη σάλτσα)
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 5 κουταλιές της σούπας λευκό κρασί
- Αλάτι
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 4 ροδάκινα ή άσπρα νεκταρίνια με τη φλούδα τους, ξεκουκουτσιασμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μικρό αντίδι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Πλένετε πολύ καλά τα φύλλα από τη σαλάτα. Τα στραγγίζετε και τα στεγνώνετε επάνω σε βαμβακερή πεσέτα. Τα κόβετε σε χονδρά κομμάτια με το χέρι σας κατά προτίμηση. Κόβετε το στήθος κοτόπουλο σε μακρόστενα στικς των 4-5 εκ. μήκους και πλάτους περίπου 2-3 εκ. Τα σοτάρετε σε δυο κουταλιές ελαιόλαδο για 4-5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 ακόμα λεπτά. Για τη σάλτσα, τοποθετείτε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει καλά, αλατοπιπερώνετε. Κουνάτε καλά μέχρι να ενωθούν, έπειτα αφήνετε στην άκρη για 10 λεπτά για να «αναδειχτούν» οι γεύσεις και να αρώματα. Τοποθετείτε τα φύλλα στη βάση ενός μεγάλου, ρηχού μπολ σερβιρίσματος, διασκορπίζετε το κοτόπουλο, έπειτα τα ροδάκινα και ρίχνετε γενναιόδωρα από πάνω τη σάλτσα. Ανακινείτε ελαφριά με τη βοήθεια δύο πιρουνιών για να ανακατευτούν τα υλικά. Σερβίρετε αμέσως.