Recipe Search ResultsΠροβατίνα βραστή
Ab logo
  • Προβατίνα βραστή

Προβατίνα βραστή

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Fat Thursday
Main courses
Προβατίνα βραστή

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 κιλά προβατίνα με κόκαλο σε μερίδες
  • 3 κουταλιές της σούπας άνηθο
  • 2 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 λεμόνια (χυμό)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248
  • Start cooking

    Zεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα νερό και

    νεροβράζουμε την προβατίνα, ξαφρίζοντας

    σταδιακά, για μία ώρα περίπου. Στη συνέχεια

    τοποθετούμε την προβατίνα σε μια πιατέλα.

    Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο

    και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο.

    Προσθέτουμε την προβατίνα, τον άνηθο,

    αλάτι και πιπέρι. Pίχνουμε 3 ποτήρια νερού

    στην κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό μας

    να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 2,5-3 ώρες

    προσθέτοντας αν χρειαστεί σταδιακά νερό. Πριν

    σβήσουμε το φαγητό το περιχύνουμε με το χυμό

    λεμονιού, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

     

    Σημείωση

    Mπορείτε να προσθέσετε διάφορα λαχανικά,

    όπως καρότα,  κολοκυθάκια, πατάτες, σέλινο ή να

    τα βράσετε χώρια και να συνοδέψετε το φαγητό.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Fat Thursday
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Προβατίνα βραστή

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Άνιθος Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
    7064310
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    This item is no longer available
    7064248