Ψαροµπουκίτσες µε ούζο και σάλτσα µουστάρδας
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Snacks

Ingredients for 4 People
- 1 κ. γ. κέτσαπ
- 3 κριθαροκουλούρες μουλιασμένες και καλά στυμμένες
- 1 φλ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 700 g. φιλέτο μπακαλιάρου
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
- 3 κ. σ. ούζο
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
- 40 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 150 g. φρυγανιά, τριμμένη
- 100 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 3 εκ. από τον πάτο του τηγανιού έ. π. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 3 κ. σ. μουστάρδα πικάντικη
- 1 χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι,
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Start cooking
• Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα φιλέτα για 8-10 λεπτά.
• Τα στραγγίζουμε και μόλις κρυώσουν τόσο ώστε να μπορούμε να τα πιάσουμε, τα θρυμματίζουμε με τα δάχτυλα, αφαιρώντας τυχόν κόκκαλα και δέρμα.
• Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα παξιμάδια, το αβγό, τον άνηθο, την πιπεριά, τα κρεμμυδάκια, το ούζο, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το κέτσαπ και αλατοπίπερο. Λαδώνουμε τα χέρια μας και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Πλάθουμε τα κεφτεδάκια και πανάρουμε στη φρυγανιά.
• Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια λίγα - λίγα, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
• Τα βγάζουμε σε πιάτο στρωμένο με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
• Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μουστάρδας και σερβίρουμε τα κεφτεδάκια ραντίζοντάς τα με την πικάντικη σάλτσα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Spring
Snacks