Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 100 ml ελαιόλαδο
- 120 ml κρασί ξηρό κόκκινο
- 800 γρ. ψαρονέφρι
- 150 γρ. σπανάκι σε φύλλα
- 200 γρ. ροκφόρ
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
Already in the kitchen
Start cooking
Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψαρονέφρι παράλληλα με τη μεγάλη του πλευρά, με προσοχή για να μην φτάσουμε μέχρι κάτω και το χωρίσουμε στα δύο. Φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι και το λεπταίνουμε με τον κόπανο. Επιμένουμε να λεπτύνει στις πιο χοντρές άκρες για να εξασφαλίσουμε ένα ομοιόμορφο πάχος και να γυρίζει εύκολα το κρέας.
Ξεπλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα απλώνουμε πάνω στο ψαρονέφρι. Αφήνουμε ένα διάστημα 5 εκ. από την άκρη της μεγάλης πλευράς του κρέατος και βάζουμε κομμάτια ροκφόρ κατά μήκος της. Γυρίζουμε το ρολό προσεκτικά για να κλείσει μέσα τη γέμιση και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες για να μην φύγει το τυρί.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ανοιχτή κατσαρόλα. Ροδίζουμε το ρολό γύρω-γύρω και όταν πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε το ρολό σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε. Το σερβίρουμε σε ροδέλες με τους χυμούς από την κατσαρόλα.
Tip To ψήσιμο του κρέατος γίνεται και στο φούρνο. Στην περίπτωση αυτή το ροδίζουμε στην κατσαρόλα για να κάνει κρούστα που θα συγκρατήσει τους χυμούς του και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο. Tο ροκφόρ που διαλέξαμε για τη γέμιση είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί σε γεύση και άρωμα. Μπορείτε, σε μια άλλη εκδοχή, να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο τυρί πιο ήπιο και να προσθέσετε στη γέμιση και λεπτές φέτες ζαμπόν. Ακόμη, μπορείτε να παραλείψετε και το σπανάκι.