Recipe Search ResultsΨαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ
Ab logo
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ

Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 120 ml κρασί ξηρό κόκκινο
  • 800 γρ. ψαρονέφρι
  • 150 γρ. σπανάκι σε φύλλα
  • 200 γρ. ροκφόρ
  • πιπέρι

Start cooking

Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το ψαρονέφρι παράλληλα με τη μεγάλη του πλευρά, με προσοχή για να μην φτάσουμε μέχρι κάτω και το χωρίσουμε στα δύο. Φτιάχνουμε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι και το λεπταίνουμε με τον κόπανο. Επιμένουμε να λεπτύνει στις πιο χοντρές άκρες για να εξασφαλίσουμε ένα ομοιόμορφο πάχος και να γυρίζει εύκολα το κρέας.

Ξεπλένουμε τα φύλλα από το σπανάκι και τα απλώνουμε πάνω στο ψαρονέφρι. Αφήνουμε ένα διάστημα 5 εκ. από την άκρη της μεγάλης πλευράς του κρέατος και βάζουμε κομμάτια ροκφόρ κατά μήκος της. Γυρίζουμε το ρολό προσεκτικά για να κλείσει μέσα τη γέμιση και το στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες. Κλείνουμε προσεκτικά τις άκρες για να μην φύγει το τυρί.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια ανοιχτή κατσαρόλα. Ροδίζουμε το ρολό γύρω-γύρω και όταν πάρει χρώμα το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε το ρολό σε χαμηλή φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να το κόψουμε. Το σερβίρουμε σε ροδέλες με τους χυμούς από την κατσαρόλα.

Tip To ψήσιμο του κρέατος γίνεται και στο φούρνο. Στην περίπτωση αυτή το ροδίζουμε στην κατσαρόλα για να κάνει κρούστα που θα συγκρατήσει τους χυμούς του και στη συνέχεια το ψήνουμε στο φούρνο. Tο ροκφόρ που διαλέξαμε για τη γέμιση είναι ένα πολύ ιδιαίτερο τυρί σε γεύση και άρωμα. Μπορείτε, σε μια άλλη εκδοχή, να το αντικαταστήσετε με ένα άλλο τυρί πιο ήπιο και να προσθέσετε στη γέμιση και λεπτές φέτες ζαμπόν. Ακόμη, μπορείτε να παραλείψετε και το σπανάκι.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Other
All seasons
Main courses
  • Ψαρονέφρι γεμιστό με σπανάκι και ροκφόρ