Ψαρονέφρι με πατάτες, θυμάρι και μέλι
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 4 People
- 4 κ.σ. μέλι
- 250 ml ζωμό λαχανικών
- 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- πιπέρι
- αλάτι
- 2 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μουστάρδα
- 3 κλωναράκι θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 τμχ ψαρονέφρι (300 γρ. έκαστο)
- 300 γρ. μικρές πατάτες
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τις πατάτες που έχουμε πλύνει καλά, για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Στη συνέχεια τις σουρώνουμε και τις κόβουμε κυδωνάτες.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη μουστάρδα και το σκόρδο, το αλατοπιπερώνουμε και του κάνουμε ελαφρύ μασάζ. Το αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να ζεσταθεί καλά και τσιγαρίζουμε τα κομμάτια κρέας. Μόλις γυρίσουμε το κρέας ρίχνουμε και τις πατάτες ώστε να πάρουν λίγο χρώμα.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνουν τα αρώματα, και προσθέτουμε τον ζωμό, το μέλι, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει ή σάλτσα και να ψηθεί το κρέας.
Το πιάτο συνοδεύεται ιδανικά από μια πράσινη σαλάτα.