facebook-pixel
Recipe Search ResultsΨαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου
Ab logo
  • Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου
Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1,5 ψαρονέφρι ανοιγμένο στη μέση
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πράσινο μήλο (για τη γέμιση)
  • 6 φρέσκα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (για τη γέμιση)
  • 1 ξύλο κανέλα (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. μέλι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 1,5 ψαρονέφρι ανοιγμένο στη μέση
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 πράσινο μήλο (για τη γέμιση)
  • 6 φρέσκα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (για τη γέμιση)
  • 1 ξύλο κανέλα (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. μέλι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)

Start cooking

Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και βράζουμε μέχρι που να λιώσει το μήλο (περίπου 8 λεπτά). Αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με τη γέμιση από τη μία πλευρά, τυλίγουμε και δένουμε με ένα σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, θυμάρι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια, βάζουμε το ψαρονέφρι που έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει, του δίνουμε καλό χρώμα απ’όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά. TIP: Μην το παραψήσετε ακόμα κι αν είναι λίγο κόκκινο μέσα! Μη ξεχνάμε ότι το ψαρονέφρι, εάν παραψηθεί, δεν τρώγεται!

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    This item is no longer available
    7064489
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • Χοιρινό Φιλέτο Νωπό Ελληνικό
    This item is no longer available
    7074878