Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1,5 ψαρονέφρι ανοιγμένο στη μέση
- 1/2 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
- 1 κ.σ. μέλι (για τη γέμιση)
- 1 ξύλο κανέλα (για τη γέμιση)
- 6 φρέσκα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (για τη γέμιση)
- 1 πράσινο μήλο (για τη γέμιση)
- πιπέρι
- Αλάτι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- ελαιόλαδο
- 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
- λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7074878
7133790
7135652
7064498
Load 4 more products
Start cooking
Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και βράζουμε μέχρι που να λιώσει το μήλο (περίπου 8 λεπτά). Αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με τη γέμιση από τη μία πλευρά, τυλίγουμε και δένουμε με ένα σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, θυμάρι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια, βάζουμε το ψαρονέφρι που έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει, του δίνουμε καλό χρώμα απ’όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
TIP: Μην το παραψήσετε ακόμα κι αν είναι λίγο κόκκινο μέσα! Μη ξεχνάμε ότι το ψαρονέφρι, εάν παραψηθεί, δεν τρώγεται!
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7074878
7133790
7135652
7064498
Load 4 more products