Recipe Search ResultsΨαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου
Ab logo
  • Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1,5 ψαρονέφρι ανοιγμένο στη μέση
  • 1/2 κ.σ. βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 1 κ.σ. μέλι (για τη γέμιση)
  • 1 ξύλο κανέλα (για τη γέμιση)
  • 6 φρέσκα βερίκοκα χωρίς κουκούτσι (για τη γέμιση)
  • 1 πράσινο μήλο (για τη γέμιση)
  • πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • ελαιόλαδο
  • 2 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • λίγο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7135652
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498
  • Start cooking

    Κόβουμε το μήλο σε κύβους και το βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι με τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση και βράζουμε μέχρι που να λιώσει το μήλο (περίπου 8 λεπτά). Αφαιρούμε την κανέλα και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αλείφουμε το ψαρονέφρι με τη γέμιση από τη μία πλευρά, τυλίγουμε και δένουμε με ένα σπάγκο ή με οδοντογλυφίδες. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, θυμάρι και ολόκληρη τη σκελίδα σκόρδου. Στη συνέχεια, βάζουμε το ψαρονέφρι που έχουμε ήδη αλατοπιπερώσει, του δίνουμε καλό χρώμα απ’όλες τις πλευρές και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά. TIP: Μην το παραψήσετε ακόμα κι αν είναι λίγο κόκκινο μέσα! Μη ξεχνάμε ότι το ψαρονέφρι, εάν παραψηθεί, δεν τρώγεται!
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Ψαρονέφρι με βερίκοκα και σάλτσα μήλου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7135652
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    This item is no longer available
    7064498