Recipe Search ResultsΨαρόσουπα λαβράκι με ρύζι
Ab logo
  • Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

Στο κρύο ταιριάζει πάντα μία ζεστή και θρεπτική ψαρόσουπα! #MadewithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

5 of 5
Classic
Other
Main courses
Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 λαβράκια
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 3 πατάτες, κομμένες στα 4
  • 3 κλωναράκια σέλινο
  • 50 g ρύζι
  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια, στυμμένα
  • 2 lt νερό
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064213
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063924
  • Start cooking

    1. Σε μεγάλη κατσαρόλα, τοποθετούμε τα λαβράκια μαζί με το νερό και το αλάτι. 2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20’ από τη στιγμή που θα βράσει το νερό. 3. Κατόπιν αφαιρούμε τα λαβράκια από το νερό, τα τοποθετούμε σε πιατέλα και περνάμε το ζωμό από σίτα. 4. Στην ίδια κατσαρόλα σοτάρουμε τα λαχανικά (κρεμμύδι, πράσο, καρότα, πατάτες, σέλινο) με το ελαιόλαδο για 3’ 5. Προσθέτουμε το ρύζι, το ζωμό και το αλατοπίπερο. 6. Βράζουμε την ψαρόσουπα για 35’ σε μέτρια φωτιά και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό επιπλέον. 7. Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιών και 5 κουτ. σούπας από το ζουμί της ψαρόσουπας, περιχύνουμε και ανακατεύουμε. 8. Σερβίρουμε τη σούπα με τα λαβράκια.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek
    Classic
    Other
    Lunch
    Main courses
    • Ψαρόσουπα λαβράκι με ρύζι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7064213
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
    7063897
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063924