Recipe Search ResultsΨαρόσουπα με Φέτες Μπακαλιάρου, Λαχανικά και Άρωμα Πορτοκαλιού
Ab logo
  • 00:00
    -02:02
  • Ψαρόσουπα με Φέτες Μπακαλιάρου, Λαχανικά και Άρωμα Πορτοκαλιού

Ψαρόσουπα με Φέτες Μπακαλιάρου, Λαχανικά και Άρωμα Πορτοκαλιού

by "Foodie Corner (http://www.thefoodiecorner.gr/)"
Μία χειμερινή #MadewithAB πρόταση από την The Foodie Corner. Λαχταριστή ψαρόσουπα με φέτες μπακαλιάρου, λαχανικά και… άρωμα πορτοκαλιού!

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Sunday Course
Main courses
Ψαρόσουπα με Φέτες Μπακαλιάρου, Λαχανικά και Άρωμα Πορτοκαλιού

Ingredients for 6 People

6 People
  • 300 g βραστόψαρα
  • 800 g βακαλάος cod. Θαλάσσης σε φέτες (3 φέτες περίπου)
  • λίγες σταγόνες ταμπάσκο
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι μαύρο, τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1/2 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 60 ml χυμός λεμονιού, φρεσκοστυμμένος (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 120 ml χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
  • 60 ml ΑΒ ελαιόλαδο
  • 1800 ml νερό
  • 150 g σέλερυ, κομμένο σε φετούλες
  • 200 g πράσο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 200 g καρότα, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 500 g ΑΒ ΕΠΙΛΟΓΗ πατάτες (ιδανικές για βράσιμο), κομμένες σε κυβάκια
  • 4 κουτ. γλυκού φιλέτα αντζούγιας, πολτοποιημένα

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ 140 GR
    This item is no longer available
    7080835
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063924
  • Start cooking

    1. Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε 1 κουταλιά γλυκού αλάτι και τα βραστόψαρα, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20’.
    2. Τοποθετούμε τις φέτες βακαλάου πάνω στα βραστόψαρα, μέσα στο νερό που βράζει, και τις αφήνουμε για 10’ (εάν χρειαστεί δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι να ξανάρθει σε βρασμό το νερό).
    3. Βγάζουμε προσεκτικά τις φέτες βακαλάου από το νερό με μια μεγάλη τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε στην άκρη.
    4. Σουρώνουμε τον ζωμό, περνώντας τον από ψιλό σουρωτήρι, πετάμε τα βραστόψαρα, και ξανασουρώνουμε τον ζωμό, επαναφέροντάς τον στην κατσαρόλα.
    5. Προσθέτουμε τα κομμένα λαχανικά, δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει βράση.
    6. Όταν κοχλάσει το νερό, προσθέτουμε την πάστα αντζούγιας, τους χυμούς, το ελαιόλαδο, τη δάφνη, τα μπαχαρικά και 1 ½ κουταλιά γλυκού αλάτι, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά, για περίπου 45’.
    7. Παράλληλα, όσο βράζουν τα λαχανικά, ξεψαχνίζουμε τις φέτες βακαλάου.
    8. Μόλις γίνει η σούπα, χτυπάμε για λίγα δευτερόλεπτα με ραβδομπλέντερ για να πολτοποιηθούν λίγα από τα λαχανικά (2-3 επαναλήψεις λίγων δευτερολέπτων).
    9. Ρίχνουμε τον βακαλάο στην κατσαρόλα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να ζεσταθεί το ψάρι.
    10. Δοκιμάζουμε και εάν χρειάζεται, διορθώνουμε το φαγητό με αλάτι και πιπέρι.
    11. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με λίγες σταγόνες ταμπάσκο (περίπου 2-3 ανά μερίδα), επιπλέον χυμό λεμονιού και πορτοκαλιού για όποιον θέλει, και φρέσκο ψωμί!

     

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Sunday Course
    Lunch
    Autumn
    Main courses
    • 00:00
      -02:02
    • Ψαρόσουπα με Φέτες Μπακαλιάρου, Λαχανικά και Άρωμα Πορτοκαλιού

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΑΝΤΖΟΥΓΙΕΣ ΦΙΛΕΤΟ 140 GR
    This item is no longer available
    7080835
  • Καρότα Χύμα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063924