Ψευτοκεφτέδες Σαντορίνης
by Τίνα Webb
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Lenten
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 800 γρ. σφιχτές, ώριμες τομάτες, περασμένες στον τρίφτη
- 3 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα φαγητού
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7064229
7064307
7133875
Load 4 more products
Start cooking
Σουρώνετε τις τομάτες από τα πολλά υγρά. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε τις τριμμένες τομάτες, τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτετε το αλεύρι και τη σόδα φαγητού, ανακατεύοντας καλά για να γίνει ο χυλός πηχτός. Δοκιμάζετε και συμπληρώνετε αλάτι και πιπέρι. Ζεσταίνετε περίπου 4 εκ. ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Όταν το ελαιόλαδο κάψει, ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας χυλό τη φορά και τηγανίζετε τις κροκέτες τομάτας και από τις δύο πλευρές ώσπου να ροδίσουν. Τις βγάζετε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετε τους ψευτοκεφτέδες με καπαροσαλάτα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Lenten
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7064229
7064307
7133875
Load 4 more products