Recipe Search ResultsΨητά κρεμμύδια γεμιστά με σέσκουλα
Ab logo
  • Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με σέσκουλα

Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με σέσκουλα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με σέσκουλα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 200 γρ. κατίκι
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • 300 γρ. σέσκουλα, καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές λωρίδες 2 εκ.
  • 1/2 φραντζόλα ψωμί χωριάτικο
  • 3 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πιπέρι
  • 4 κλωνάρι σέλερι, καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 μέτρια κρεμμύδια (κίτρινα και κόκκινα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896
  • 7146635
  • Χόρτα Σέσκουλα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063907
  • Ψωμί Χωριάτικο Χειροποίητο 350g
    This item is no longer available
    7132115
  • Start cooking

    - Κόβουμε το πάνω μέρος των κρεμμυδιών με ένα μαχαίρι και τα καθαρίζουμε. Με ένα κουτάλι κάνουμε μια τρύπα και προσεκτικά αφαιρούμε το εσωτερικό τους (φύλλο-φύλλο) έτσι ώστε να μείνουν μόνο τα 2 ή 3 εξωτερικά φύλλα του κρεμμυδιού. Κρατάμε το εσωτερικό σε ένα μπολ.
    - Ψιλοκόβουμε το έξω μέρος των κρεμμυδιών (περίπου 3 φλιτζάνια).
    - Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τα κομμένα κρεμμύδια, το σέλερι, το αλάτι και το πιπέρι, το βάζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.
    - Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα σέσκουλα και σοτάρουμε πάλι για 1 λεπτό.
    - Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί. Το κόβουμε σε κύβους 1,5 εκ. και τους ψήνουμε ελαφρά.
    - Διαλύουμε τον κύβο λαχανικών σε 250 γρ. νερό.
    - Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε μέσα το ψωμί, τα καρύδια και τον μισό ζωμό και αφήνουμε να κρυώσουν. Έπειτα, προσθέτουμε το κατίκι και ανακατεύουμε απαλά.
    - Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ΊC.
    - Τοποθετούμε τα κρεμμύδια με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω στο ταψί, προσθέτουμε μισή κούπα νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
    - Ψήνουμε μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν χωρίς να διαλύονται, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 25-30 λεπτά. Στη συνέχεια μειώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180ΊC.
    - Μεταφέρουμε τα κρεμμύδια σε μια επιφάνεια εργασίας. Χύνουμε το νερό από το ταψί, γεμίζουμε τα κρεμμύδια με τη γέμιση και τα ξαναβάζουμε στο ταψί. Αν περισσέψει γέμιση, τη βάζουμε σε ένα ρηχό ταψάκι που έχουμε λαδώσει και την περιχύνουμε με τον υπόλοιπο ζωμό.
    - Ψήνουμε τα γεμιστά κρεμμύδια και τη γέμιση με τον ζωμό στη μεσαία σχάρα του φούρνου, ξεσκέπαστα, για 25-30 λεπτά.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Ψητά κρεμμύδια γεμιστά με σέσκουλα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΤΙΚΙ ΔΟΜΟΚΟΥ ΠΟΠ  200 GR
    This item is no longer available
    7128896
  • 7146635
  • Χόρτα Σέσκουλα Ελληνικά
    This item is no longer available
    7063907
  • Ψωμί Χωριάτικο Χειροποίητο 350g
    This item is no longer available
    7132115