Recipe Search ResultsΨητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα
Ab logo
  • Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Vegetarian
Christmas
Starters & nibbles
Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 100 g κουνουπίδι, βρασμένο
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 50 g χυμό τομάτας
  • 50 g μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • 2 κ.σ. ξηροί καρποί, τριμμένοι (μπορούν να είναι μείγμα ή σκέτα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια, κάσιους και φιστίκια)
  • 100 g σουσάμι
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ αποξηραμένο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. βρόμη
  • 150 g κινόα, βρασμένη
  • 3 καρότο, τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 100 g παντζάρια, βρασμένα
  • 150 g πατάτες, βρασμένες
  • 1,5 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό
  • 1 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 κ.γ. κόρν φλάουρ
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο, προαιρετικά

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Η γλυκόξινη σάλτσα 1. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το νερό, το κόρν φλάουρ, τη σόγια και το ξύδι. 2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, τον χυμό τομάτας, το τζίντζερ, το σκόρδο, το μπούκοβο και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση σε χαμηλή φωτιά. 3. Αμέσως προσθέτουμε το μείγμα του μπολ, ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, και αποσύρουμε. Οι κροκέτες λαχανικών 1. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2’ το κρεμμύδι, το καρότο, το σκόρδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε. 2. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε με ένα πιρούνι τα παντζάρια, τις πατάτες και το κουνουπίδι, προσθέτουμε την κινόα, το κύμινο, το τζίντζερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε ώστε να ενωθούν τα υλικά σε ένα μείγμα. 3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 20’, κατόπιν πλάθουμε σε κροκέτες με λαδωμένα χέρια. 4. Σε αν μπολ ανακατεύουμε το σουσάμι, τους ξηρούς καρπούς, τη φρυγανιά και πανάρουμε τις κροκέτες, τις οποίες ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε δίσκο ψησίματος. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 25’ και αφήνουμε τις κροκέτες 5’ πριν να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν. 6. Σερβίρουμε τις κροκέτες με τη γλυκόξινη σάλτσα. Tips: -Μπορούμε να τηγανίσουμε τις κροκέτες και σε άφθονο καυτό ηλιέλαιο -Αν χρειαστεί προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών λιγότερη ή περισσότερη βρόμη ανάλογα με τα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Vegetarian
Christmas
Dinner
Starters & nibbles
  • Ψητές κροκέτες λαχανικών με γλυκόξινη σάλτσα

Shop this recipe

Essential ingredients