Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο
by Lurpak
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yetClassic
Christmas
Main courses

Ingredients for 6 People
- 1 γαλοπούλα
- 100 g μαλακό βούτυρο Lurpak (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)
Start cooking
Προθερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε την γαλοποπούλα σε ένα βαθύ ταψί και καλύψτε τη με το μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίστε την με φύλλα δάφνης. Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 2 ½ ώρες. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύοντας τα για σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Μετά από 2 ½ ώρες, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και καλύψτε τη με μεγάλη ποσότητα γλάσου. Τοποθετήστε τη ξανά στον φούρνο και μαγειρέψτε την επιπλέον για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dessert
Main courses