Recipe Search ResultsΨητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο
Ab logo
  • Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο

Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο

by Lurpak

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas
Main courses
Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 γαλοπούλα
  • 100 g μαλακό βούτυρο Lurpak (αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει)

Start cooking

Προθερμάνετε τον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε την γαλοποπούλα σε ένα βαθύ ταψί και καλύψτε τη με το μαλακό βούτυρο, αλάτι και πιπέρι. Γεμίστε την με φύλλα δάφνης. Βάλτε τη στον φούρνο και ψήστε για 2 ½ ώρες. Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε όλα τα συστατικά του γλάσου σε μια κατσαρόλα, μαγειρεύοντας τα για σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στη συνέχεια αυξήστε τη θερμοκρασία για να πάρει αργά βράση, μέχρι το γλάσο να δέσει και να σιροπιάσει ελαφρώς. Αφαιρέστε το από την φωτιά και αφήστε το στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Μετά από 2 ½ ώρες, αφαιρέστε τη γαλοπούλα από τον φούρνο και καλύψτε τη με μεγάλη ποσότητα γλάσου. Τοποθετήστε τη ξανά στον φούρνο και μαγειρέψτε την επιπλέον για 30 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά το κρέας. Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Christmas
Dessert
Main courses
  • Ψητή Γαλοπούλα με Γλάσο από Πορτοκάλι και Κόκκινο Μύρτιλο