Ψητό ανθότυρο με γλυκό τριαντάφυλλο
by AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Easter
Side dishes

Ingredients for 4 People
- 100 ml νερό
- 300 g. αλεύρι
- 1 αλάτι
- 50 ml έ. π. ελαιόλαδο
- 1 κεφαλάκι ανθότυρο των 500 γρ, σε 4 φέτες πάχους περίπου 3 εκ
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. σουσάμι άσπρο
- 1 κ. σ. σουσάμι μαύρο
- 1 πιπερίτσα καυτερή, ψιλοκομμένη
- 100 ml νερό
- 200 μαρμελάδα τριαντάφυλλο
Start cooking
• Φτιάχνουμε το ζυμάρι ανακατεύοντας σε μπολ το αλεύρι με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε μέχρι το ζυμάρι να γίνει μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε 1 ώρα να ξεκουραστεί.
• Κόβουμε τη ζύμη σε 4 μπαλάκια και ανοίγουμε 4 φύλλα στρογγυλά, όχι πολύ λεπτά. Τα λαδώνουμε με πινέλο. Σε κάθε φύλλο βάζουμε μία φέτα από το ανθότυρο και τις τυλίγουμε με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματίσουμε φακέλους. Αλείφουμε τα φακελάκια με ελαιόλαδο, με τον κρόκο, πασπαλίζουμε με τα σουσάμια και ψήνουμε στους 170°C, για περίπου 20’ μέχρι να ροδίσουν.
• Εν τω μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη μαρμελάδα τριαντάφυλλο μαζί με την καυτερή πιπερίτσα και το νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
• Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε τα ανθοτυροπιτάκια με τη ζεστή μαρμελάδα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Easter
Lunch
Spring
Side dishes