Recipe Search ResultsΨητό αρνίσιο μπούτι
Ab logo
  • Ψητό αρνίσιο μπούτι

Ψητό αρνίσιο μπούτι

by LURPAK

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Ψητό αρνίσιο μπούτι

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 kg αρνίσιο μπούτι
  • 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, χονροκομμένες
  • 10 αντσούγιες
  • 1 μικρό ματσάκι δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 80 g βούτυρο Lurpak ανάλατο, μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 50 g κρύο βούτυρο Lurpak ανάλατο
  • 150 ml λευκό κρασί
  • 500 g ανάμεικτα ραπανάκια, τα μεγάλα κομμένα στην μέση και τα μικρά ολόκληρα
  • 300 g φρέσκος αρακάς
  • 1 μικρό ματσάκι μέντα χοντροκομμένη

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βγάλτε το κρέας από το ψυγείο και αφήστε το σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν το μαγείρεμα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 220 βαθμούς. Λιώστε σε ένα γουδί το σκόρδο, το δενδρολίβανο και τις αντζούγιες, μαζί με το αλάτι και το πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί ένα παχύ μείγμα. Στη συνέχεια ανακατέψτε το με το Lurpak®, το οποίο έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Αλείψτε το αρνίσιο μπούτι με μια γενναία δόση από το μείγμα του βουτύρου και τοποθετήστε το σε ένα ταψί. Ψήστε το για 15 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς, ψήνοντάς το για 1 ώρα ακόμα και αλείφοντάς το ανά διαστήματα με τους χυμούς από το ταψί. Εν τω μεταξύ, βάλτε το κρύο Lurpak® σε ένα καυτό τηγάνι ώστε να αρχίσει να βγάζει μικρές φυσαλίδες, προσθέτοντας στη συνέχεια το λευκό κρασί, τα ραπανάκια και τον αρακά για να ζεσταθεί το μείγμα και να «γαλακτοματοποιηθεί» (να αποκτήσει δηλαδή τη ρευστότητα μιας μαγιονέζας) 15 λεπτά πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμά του, αφαιρέστε το αρνίσιο μπούτι από τον φούρνο, περιχύστε το με το μείγμα από τα ραπανάκια και τον αρακά και στη συνέχεια ξαναβάλτε το στον φούρνο για τα υπόλοιπα 15 λεπτά. Όταν τελειώσει το μαγείρεμα, αφαιρέστε το από τον φούρνο, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη για 20 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις. Όταν έρθει η ώρα να σερβίρετε , αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε το με φρεσκοκομμένη μέντα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Easter
Lunch
Main courses
  • Ψητό αρνίσιο μπούτι

Shop this recipe

Essential ingredients