Ψητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι
by Elena's cooking
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Barbeque
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (για τη μαρινάδα)
- 4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (για τη μαρινάδα)
- 3 κουτ. γλυκού κανέλα (για τη μαρινάδα)
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη μαρινάδα)
- 2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη (για τη μαρινάδα)
- 1/2 κούπα κέτσαπ (για τη μαρινάδα)
- 2 πολύ καυτερές πιπεριές chili (κομμένες στη μέση) (για τη μαρινάδα)
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι (για τη μαρινάδα)
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (για τη μαρινάδα)
- 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (για τη μαρινάδα)
- 3 κουτ. σούπας ξύδι λευκό (για τη μαρινάδα)
- 1/2 κούπα ρούμι (για τη μαρινάδα)
- χυμός από 3-4 λάιμ
- 8 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου χωρίς δέρμα (κομμένο στα 2)
- 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (για τη μαρινάδα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7075889
7084654
7064511
7063942
Load 4 more products
Start cooking
1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα χωρίς να βράσει.
2. Μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο.
3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 ώρες.
4. Περνάμε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια και το ψήνουμε στο barbeque ή το grill για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η μαρινάδα θα σκουρύνει αρκετά το κρέας του κοτόπουλου λόγω της ζάχαρης. Χρειάζεται προσοχή στην ένταση της θερμοκρασίας έτσι ώστε να ψηθεί καλά το κρέας, χωρίς να καεί από την έξω πλευρά.
6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι και βρασμένο καλαμπόκι, καθώς και με μπόλικο στυμμένο λάιμ.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Barbeque
Lunch
Spring,Summer
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7075889
7084654
7064511
7063942
Load 4 more products