Recipe Search ResultsΨητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι
Ab logo
  • Ψητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι

Ψητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι

by Elena's cooking

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Barbeque
Main courses
Ψητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο (για τη μαρινάδα)
  • 4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλα (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη (για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κούπα κέτσαπ (για τη μαρινάδα)
  • 2 πολύ καυτερές πιπεριές chili (κομμένες στη μέση) (για τη μαρινάδα)
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι (για τη μαρινάδα)
  • 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (για τη μαρινάδα)
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα (για τη μαρινάδα)
  • 3 κουτ. σούπας ξύδι λευκό (για τη μαρινάδα)
  • 1/2 κούπα ρούμι (για τη μαρινάδα)
  • χυμός από 3-4 λάιμ
  • 8 φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου χωρίς δέρμα (κομμένο στα 2)
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας (για τη μαρινάδα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    This item is no longer available
    7064511
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • Start cooking


    1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και τα ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να ζεσταθεί το μίγμα χωρίς να βράσει.
    2. Μεταφέρουμε τη μαρινάδα σε ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το κοτόπουλο.
    3. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο για τουλάχιστον 5 ώρες.
    4. Περνάμε το κοτόπουλο σε μεταλλικά σουβλάκια και το ψήνουμε στο barbeque ή το grill για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ψηθεί καλά.
    5. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, η μαρινάδα θα σκουρύνει αρκετά το κρέας του κοτόπουλου λόγω της ζάχαρης. Χρειάζεται προσοχή στην ένταση της θερμοκρασίας έτσι ώστε να ψηθεί καλά το κρέας, χωρίς να καεί από την έξω πλευρά.
    6. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με λευκό ρύζι και βρασμένο καλαμπόκι, καθώς και με μπόλικο στυμμένο λάιμ.

     

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Barbeque
    Lunch
    Spring,Summer
    Main courses
    • Ψητό κοτόπουλο με εξωτική μαρινάδα από ρούμι

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654
  • Μοσχοκάρυδο Τριμμένο 40 gr
    This item is no longer available
    7064511
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942