facebook-pixel
Recipe Search ResultsΨητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη
Ab logo
  • Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη
Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

Ψητό λαβράκι με πατατούλες, λιαστές τομάτες και κάπαρη

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
31'- 60'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1/2 κιλό μικρές πατατούλες
  • 1,5 κιλά λαβράκι
  • 6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 λιαστές τομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • πιπέρι
  • 1/2 κιλό μικρές πατατούλες
  • 1,5 κιλά λαβράκι
  • 6 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 λιαστές τομάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • 2 κλαδάκια ρίγανη
  • πιπέρι

Start cooking

Πλένετε το λαβράκι και το χαράσσετε κατά μήκος σε 3-4 σημεία. Αλατοπιπερώνετε και το αφήνετε στην άκρη. Αν οι πατατούλες είναι φρέσκιες, μικρές και βιολογικές, τις πλένετε πολύ καλά και δεν τις καθαρίζετε. Μπορείτε να τις κόψετε στα δύο ή να τις αφήσετε ολόκληρες. Αν όχι, τις καθαρίζετε και τις κόβετε σε χονδρά κομμάτια. Τις ρίχνετε σε βραστό αλατισμένο νερό και τις αφήνετε να κοχλάσουν για 5-6 λεπτά. Τις βγάζετε, τις σουρώνετε και τις ρίχνετε σε ένα ευρύχωρο και βαθύ τηγάνι. Περιχύνετε με το μισό ελαιόλαδο, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι,πιπέρι, ελάχιστη ρίγανη. Σοτάρετε μόλις για 2-3 λεπτά και ρίχνετε αμέσως την κάπαρη, τις λιαστές τομάτες και το σκόρδο. Ανακατεύετε ζωηρά. Αδειάζετε το περιεχόμενο του τηγανιού σε ένα βαθύ ταψί, κάνετε στο κέντρο λίγο χώρο με ένα κουτάλι και τοποθετείτε τα κλαδάκια της ρίγανης. Ακουμπάτε επάνω το ψάρι. Σκορπάτε τριγύρω τα τοματίνια. Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το κρασί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό χλιαρό και συνοδεύετε με πράσινη σαλάτα.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings