Ψωμί με QUAKER, κολοκυθόσπορους & ηλιόσπορους
Duration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Other

Ingredients for 1 People
- 300 g αλεύρι
- 40 g νιφάδες βρώμης QUAKER
- 50 g κολοκυθόσπορο & ηλιόσπορο
- 1/2 κ. σ. σόδα
- αλάτι
- 230 ml γάλα βρώμης ή σόγιας
- 1 κ. σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ. σ. νιφάδες βρώμης QUAKER
- 1 κ. σ. ηλιόσποροι
Start cooking
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού στο γάλα και αφήστε για 10΄. Σε ένα μπολ αναμείξτε το αλεύρι, το QUAKER, τους σπόρους, τη σόδα & το αλάτι. Προσθέτετε το γάλα στο μείγμα ενώ ανακατεύετε. Zυμώνετε με τα χέρια σας για 4-5 λεπτά και προσθέτετε λίγο αλεύρι (έως 2 κουταλιές) αν χρειάζεται ώστε να μην κολλάει. Φτιάχνετε μία μπάλα και την τοποθετείτε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Χαράζετε τη ζύμη στην κορυφή με ένα μαχαίρι & πασπαλίζετε με QUAKER και ηλιόσπορους. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνου στον αέρα στους 180ο C για 45’. Στη συνέχεια, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε λίγα λεπτά ακόμα μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή. Αφήνετε να κρυώσει πριν το απολαύσετε. Tip: Αν ο φούρνος σας έχει πρόγραμμα ειδικό για ψωμιά, προτιμήστε αυτό.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Other
Other